CNAIR a cheltuit peste 373 milioane lei pentru întreținerea infrastructurii rutiere, în primul semestru. Ministerul Transporturilor va cere suplimentarea fondurilor

Redacția iul. 15, 2021 0 comentarii
drum expres, craiova pitesti

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunță că va cere suplimentarea fondurilor pentru întreținerea infrastructurii rutiere, în contextul în care CNAIR a cheltuit deja 373 milioane lei pentru întreținerea drumurilor, în primul semestru, respectiv 60% din fondurile totale alocate în acest an.

„Peste 100% absorbție din fondurile de întreținere a infrastructurii rutiere, pentru primele 6 luni din 2021. Compania de drumuri a folosit 60% din totalul fondurilor alocate pe anul 2021 pentru întreținerea infrastructurii rutiere, doar în primele 6 luni ale anului. Astfel, din cele 617 milioane alocate de la bugetul de stat, CNAIR a utilizat din ianuarie până în iunie, inclusiv, 373 de milioane, în condițiile unui prim semestru din 2021 extrem de ploios, care a temperat ritmul asfaltărilor”, arată ministrul Cătălin Drulă.

Pentru că reparațiile vor continua într-un ritm accelerat anul acesta, Drulă afirmă că va cere suplimentarea de la buget a fondurilor pentru întreținerea infrastructurii.

„O parte importantă din lucrările de întreținere o constituie covoarele asfaltice. Așadar, CNAIR a folosit 178 de milioane de lei în acest scop, adică 107% din fondurile alocate în prima jumătate a lui 2021 pentru această categorie. Mai bine de 520 de km de drumuri au fost deja asfaltați, din totalul de peste o mie prevăzuți pentru anul acesta. Întreținerea infrastructurii rutiere este la fel de importantă precum construirea de noi drumuri și autostrăzi. Dacă nu păstrăm în stare bună ce avem, va trebui să plătim asta cu vârf și îndesat pe viitor. Pe scurt, ideea e simplă: întreținem acum ca să nu reabilităm la anul”, arată ministrul.

Cătălin Drulă afirmă că, chiar dacă în 2021 sunt alocați cu 10% mai mulți bani față de anul trecut pentru întreținerea drumurilor, necesarul pentru repararea celor peste 9.000 de km cu durata de viață depășită ar fi de 12 miliarde de lei.

Asfalt pe Drumul Expres Craiova - Piteşti Sursa foto: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *