CNAIR a retras un comunicat de presă în care acuza Forumul PeUndeMerg că „promovează o agendă ascunsă” și că vrea să securizeze șansele firmei Egis la licitația pentru Drumul Expres Craiova – Lugoj

Redacția dec. 14, 2021 0 comentarii
constructii, santier, infrastructura, autostrazi, muncitori

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a retras marți un comunicat de presă în care acuza Forumul PeUndeMerg al Asociației Pro Infrastructura că „promovează o agendă ascunsă” după ce a lansat în spațiul public informația că firma Egis ar fi fost declarată câștigătoarea contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al Drumului Expres Craiova – Lugoj. Compania de Drumuri sugerează că scopul lansării informației era de a securiza șansele firmei Egis de câștigare a contractului.

CNAIR susține că procedura de atribuire a acestui contract se află încă în evaluarea ofertelor, deci nu se poate spune cu certitudine cine va câștiga acest contract.

Cu toate acestea, este inedit, pentru o instituție publică, mesajul cu subînțeles și plin de întrebări al CNAIR. De exemplu, postarea pe Facebook de promovare a comunicatului de presă începe astfel: „Întrebare publică lansată de CNAIR”.

Postarea Companiei de Drumuri a fost ștearsă ulterior.

De asemenea, CNAIR a trimis jurnaliștilor o erată, în care le solicită să ignore emailul anterior ce conținea comunicatul de presă.

sursa foto: Facebook/ FMI