CNAIR face planurile pentru un drum de legătură între DN 1, Autostrada A 3 și Aeroportul Brașov-Ghimbav

aeroport brasov Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Compania de Drumuri face planurile pentru realizarea unui drum de legătură între Centura Brașov, DN 1, Autostrada A 3 (Râșnov) și Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, o șosea necesară în perspectiva operaționalizării Aeroportului legat la rețeaua CNAIR doar prin drumuri secundare. Pentru șoseaua de legătură, Compania de Drumuri prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a lansat în licitație un contract pentru un studiu de prefezabilitate și studiu de fezabilitate cu o durată de 9 luni.

,,Acest drum va asigura o legătură rapidă între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și Varianta de Ocolire Brașov precum și cu zona Aeroportului Brașov-Ghimbav și va funcționa în același timp ca alternativă la traficul pe DN 1 pentru orașul Ghimbav (Varianta de Ocolire) asigurând și o legătură facilă la Parcul Industrial Brașov -Ghimbav. Prin acest drum de legătură se va realiza și o conexiune cu preconizata dezvoltare a municipiului Codlea prin prisma realizării variantei de ocolire Codlea care va descărca în nodul ce se va realiza între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și DN 1 în zona localității Codlea. De asemenea, prin realizarea unui intersecții între Drumul de Legătură și DJ 103 C se va asigura accesul la Aeroportul Brașov și la Parcul Industrial Brașov, eliminându-se problemele curente ale intersecției între DJ 103C și DN 1″, potrivit caietului de sarcini pe care l-a consultat Economedia. Durata contractului pentru Studiul de prefezabilitate este de 3 luni, studiul de fezabilitate durează 5 luni, iar raportul financiar o lună.

În decembrie 2022, șeful DRDP Brașov, Tudor Duțu, anunța proiectul nodului rutier de la Codlea, o intersecție pe 4 niveluri care ar urma să devină cel mai spectaculos nod rutier din România : ,,Cel mai spectaculos nod rutier din tara va fi in judetul Brasov. Se intituleaza “Nod Codlea Nord- intersectie A3 cu A13 si DN1” si va asigura legaturi intre aceste cai de comunicatie rutiera intr-un mod spectaculos pe 4 niveluri de inaltime.”

 

Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Comentarii

  1. mai sunt 6 luni pana sa zburam de la Brasov si abia acum sa trezeste retardata si impotenta CNAIR sa o arda cu studiu de prefezabilitate, fezabilitate si mare minune sa nu avem si un studiu de postfezabilitate. Cine e mai tanar sa lanseze o petitie de desfiintare a CNAIR. Spun cine e mai tanar pentruca eu sunt in ultima parte a vietii si, daca mai ramane CNAIR sigur nu mai apuc sa vad ceva din cele citite si realizat.

  2. Asa este cu petitia pentru desfintarea CNAIR dar si ANRE ,sunt niste sinecuri politice unde se scurg bietele resurse ale Romaniei alaturi de pensiile speciale ale “justitiei ,parlamentarilor , primarilor etc” munciti bieti romani sa le platiti acestor potentati pensii de mii de euro din salariile voastre de 1500 de lei .Halal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *