CNAIR îl „pierde” pe Toni Greblă: Fostul judecător CCR este incompatibil și s-a retras din Consiliul de Administrație al Companiei de Drumuri / Grindeanu l-a pus în loc pe un fost guvernator al Rezervației Biosfera Delta Dunării, absolvent al Colegiului Național de Apărare

Toni Greblă

Fostul judecător CCR Toni Greblă este incompatibil în funcția de administrator al Companiei de Drumuri (CNAIR) și s-a retras la puțin timp după ce ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu l-a numit în Consiliul de Administrație, arată documentele pe care le-a consultat Economedia.

Greblă pierde, astfel, un post bine plătit, una dintre cele mai mari indemnizații pe care le acordă Ministerul Transporturilor: un venit de 13.215/lună pentru participarea la doar câteva ședințe CA/lună.

Practic, Greblă a fost administrator al CNAIR fix 10 zile, din 12 februarie 2022 până în 21 februarie, când a depus o adresă în care declara că este incompatibil. Ultima funcție pe care o ocupa Greblă era în Consiliul Legislativ – secția de Drept Privat.

Numirile în AGA și CA-uri la companiile din subordinea ministerului Transporturilor se fac exclusiv cu acordul ministrului. Greblă ar fi „prins” un mandat de 4 luni cu posibilitatea prelungirii până la 6 luni.

Însă PSD își „răsplătește” oamenii de partid, în locul lui Greblă fiind numit fostul deputat de Tulcea, Lucian Eduard Simion, fost guvernator al Rezervației Biosfera Delta Dunării. Spre deosebire de „judecătorul” CCR care nu avea o minimă legătură cu domeniul transporturilor / infrastructurii, inginerul Lucian Eduard Simion, specializat în Autovehicule Rutiere, a mai lucrat în Ministerul Transporturilor ca șef al Secției de Drumuri Naționale Tulcea. În 2013, Simion a terminat Colegiul Național de Apărare, specializarea „securitate și bună apărare”.

Noua componență a Consiliului de Administrație CNAIR:

1. Bogdan Pascu – Președinte CA

2. Cristian Pistol (este și director general interimar CNAIR)

3. Ștefania Ferencz (Secretar general MAI)

4. Valentin Deculescu (Conilier Județean Călărași)

5. Eduard Mike (Ministerul Finanțelor)

6. Ion Damian

7. Lucian Eduard Simion

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

 1. Cu CNAIR in frunte,
  Facem autostrazi multe!
  Si Simion de la Rezervatie,
  Mai incaseaza o indemnizatie!
  Degeaba!
  Niciun km de autostrada!
  Cand se va intreba de ce a murit PNRR, Grindeanu va zice:
  Am fost ocupat cu impartirea caşcavalului!
  Îi caut cascaval lui Greblă.
  Din nou!
  Autostrazi?
  La anul si la multi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *