CNAIR lansează în licitație lărgirea DN 1 A între Centura București și Palatul Mogoșoaia

DN 1 A Mogoșoaia

Compania de Drumuri lansează în licitație contractul pentru modernizarea DN 1 A, tronsonul cuprins între Centura București și Palatul Mogoșoaia, un segment de aproximativ 1,2 kilometri din județul Ilfov. Documentația pentru acest proiect a fost trimisă pentru validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) urmând ca procedura să fie publicată în SEAP după validare.  Contractul pentru documentația tehnică a fost semnat cu Consitrans, singura firmă care a depus ofertă la licitația din 2021.

Lărgirea se va face la 2 benzi/sens, zona mediană va avea o lățime de un metru pentru parapete de protecție, iar trotuarele 2,5 metri. Pe traseu vor fi amenajate și două pasaje pietonale cu scări rulante și lift, a anunțat luni șeful CNAIR Cristian Pistol.

„Am transmis astăzi la ANAP (pentru validare) documentația pentru contractul destinat modernizării DN1 A pe sectorul cuprins între Centura București și intersecția cu șoseaua Chitila-Mogosoaia (parcul Mogoșoaia) ! Contractul prevede proiectarea și execuția următoarelor lucrări:

– lărgire la 4 benzi DN1A

– măsuri de siguranța rutieră

Durata pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 12 luni din care, 2 luni perioada de proiectare și 10 luni perioada de execuție a lucrărilor. Pasaje pietonale:

– Pasaj pietonal subteran (vis-à-vis cu intrarea din partea sud-estică a parcului Mogoșoaia).

– Pasaj pietonal suprateran (amplasat în nordul podului de cale ferată CF 700)”, a transmis Pistol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *