CNAIR reia lucrările de reparații la Podul de la Fetești pe Autostrada Soarelui. Se închide circulația pe sensul Constanța-București

Podul Cernavodă pe Autostrada Soarelui

Constructorul Maristar reia lucrările de reparații la podurile peste Dunăre de la Fetești (Borcea) și Cernavodă. De marți, 19 septembrie se închide circulația pe sensul Constanța-București la Podul Fetești cu devierea traficului pe sensul opus, dinspre București către Litoral, a anunțat luni, CNAIR. Pentru Podul Cernavodă restricțiile ar putea fi aplicate doar pe o bandă, în funcție de avizul IGPR.

Noile restricții de la Podul Fetești se aplică marți, la prânz, iar șoferii vor circula pe câte o singură bandă/direcție : ,,Marți, 19.09.2023, începând cu ora 13.00, se vor institui restricții de circulație pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680. Pe perioada lucrărilor, Calea II de circulație, sensul Constanța- București, între km 143+125 și km 148+315, va fi închisă traficului, circulația fiind deviată pe Calea I (București – Constanța), unde se va desfășura în ambele sensuri. Amintim faptul că lucrările de reparații structurale realizate la podul dunărean peste brațul Borcea vor avea o perioada de serviciu de cel puțin 40 de ani, garanția fiind de 5 ani după recepție. Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.” comunicat CNAIR. La Fetești, lucările au continuat și după 15 iunie din cauza problemelor neprevăzute la placa viaductului (detalii aici)

Contractele de 130 de milioane lei (fonduri europene) pentru reparațiile capitale la cele două poduri (Fetești și Cernavodă) de pe Autostrada Soarelui au fost semnate cu Maristar 2021, iar lucrările au început în primăvara 2021 având termen de finalizare de 24 de luni (exceptând sezonul estival 15 iunie-15 septembrie).

 

Podul Cernavodă / Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *