Coaliția de guvernare a decis că multinaționalele vor plăti impozit de cel puțin 1% pe cifra de afaceri, spune președintele comisiei economice a Senatului

Redacția aug. 23, 2023 5 comentarii
calculator venituri taxe calcule salarii impozit pixabay.com

Multinaționalele vor plăti impozit de 1% pe cifra de afaceri, dacă impozitul de 16% pe profit reprezintă mai puțin de această valoare, anunță senatorul PSD Daniel Zamfir, preşedinte al comisiei economice.

“Faci profit aici, plătești impozit aici! După negocieri extrem de dure, premierul Ciolacu a impus în Coaliție impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru acele companii multinaționale care prin celebrul deja mecanism de optimizare fiscală exportau practic tot profitul în paradisuri fiscale. Dacă impozitul de 16% pe profit reprezintă mai puțin de 1% din cifra de afaceri, se plătește 1% pe cifra de afaceri. Corect, nu-i așa?”, transmite senatorul PSD, într-o postare pe Facebook.

La începutul lunii, și din partea PNL venise un semnal pozitiv în acest sens. Întrebat dacă vom avea impozit de 1% pe cifra de afaceri la multinaţionale sau vom avea impozit pe transferurile de profit, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat că este onest ca toate companiile care fac profit în România, indiferent că sunt străine sau româneşti, să plătească taxe, transmite News.ro. El a mai spus că astfel de măsuri intră în aria Ministerului de Finanţe care va decide în acest sens.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Vad ca ăștia vor sa bage tara in faliment. Pai daca fac asta, multinaționalele pleacă. Si cu ele vor pleca si toate locurile de munca bine plătiți. Sa vedem cum o sa le placa când pierd toate taxele si impozitele pe care le trag de pe spinarea respectivilor fosti angajati, actuali șomeri/emigranti. Sa vedeți shocked pikachu faces când in loc sa ia mai multi bani la buget, or sa descopere ca vor lua mai putini.

  2. Nu pleaca nimeni din tara, doar ca atunci cand o sa cerem marire de salariu o sa fim refuzati politicos. Si asta pt ca fiscul nu e in stare sa descopere firmele cu probleme si sa le amendeze. Bineinteles, mai trebuie sa ducem in spate si o armata de functionari publici care nu pot fi deranjati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *