Combinatul chimic Chimcomplex înregistrează un profit net de 49 milioane lei în primul semestru din 2023

Chimcomplex Oltchim Compania Română de Chimie

Combinatul chimic Chimcomplex Borzești, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a înregistrat un profit net de 49,65 milioane lei (aproximativ 10 milioane euro) în primul semestru din 2023 și o cifră de afaceri de 790 milioane lei (160 milioane euro), în scădere cu 34% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

„EBITDA a fost de 25 milioane de euro, cu o marjă de 15,6% din cifra de afaceri. Această performanță este cu atât mai notabilă cu cât a fost obținută în condițiile funcționării companiei la jumătate din capacitate. Cheltuielile au scăzut semnificativ, reducerea fiind de 49% la utilități (energie electrică, gaze naturale, apă) și cu 45% la toate celelalte materii prime. Acest lucru a contribuit la obținerea unei marje a profitului operațional de 10%, în ciuda reducerii cifrei de afaceri”, potrivit comunicatului de presă.

Compania transmite că în trimestrul 4 al anului trecut a implementat măsuri dintr-un pachet preventiv de criză pe patru niveluri care a însemnat printre altele un program de restructurare a 389 de posturi și oprirea temporară a unor instalații de producție.

„Chimcomplex are prevăzută în strategie o dinamică accelerată pentru următorii 2 ani și o serie ambițioasă de investiții susținute prin programe finanțate de fonduri europene și PNRR. Strategia companiei se concentrează pe obiective concrete, inclusiv decarbonizarea, valorificarea energiei hidrogenului, dezvoltarea energiei verzi regenerabile și diversificarea producției”, scrie în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *