Combinatul Liberty Galați repornește Furnalul 5 la jumătatea lunii martie din 2023

Liberty galati , combinat siderurgic

Combinatul Liberty Galați anunță repornirea Furnalului nr. 5 la jumătatea lunii martie a acestui an, luând în considerare semnalele de redresare a pieței oțelului la nivel european, susținute de îmbunătățirea costurilor de producție și a prețurilor, potrivit unui comunicat de presă.

În luna decembrie 2022 compania anunța un program de mentenanță la Furnalul 5, de 18,3 milioane de lei, după cum a scris Economedia aici.

Compania spune că va continua să investească în proiecte care au rolul de a crește profitabilitatea companiei, precum dezvoltarea producției de tablă și țevi și extinderea capacității de fabricare a produselor din tablă prevopsită și galvanizată cu valoare adăugată mare.

„Având în vedere semnalele care indică redresarea pieței în Europa și finalizarea cu succes a programului de mentenanță si îmbunătățire a Furnalului nr. 5, planificăm repornirea acestuia la mijlocul lunii martie. Pe parcursul acestui program am menținut întreaga echipă și am continuat să facem investiții pe platforma siderurgică și în calitatea produselor noastre pentru a crește profitabilitatea companiei. În prezent, realizăm studii de fezabilitate pentru relocarea tehnologiei și echipamentelor KG Steel din Coreea și desfășurăm procesul de licitație pentru două cuptoare electrice de ultimă generație, care vor asigura mult mai curând și mai eficient transformarea LIBERTY Galați într-un producător GREENSTEEL”, spune Ajay Aggarwal, președintele LIBERTY Steel Group Europe și președintele Consiliului de Administrație LIBERTY Galați.

Lucrările de mentenanță și îmbunătățiri de la Furnalul nr. 5 au inclus: 

  • înlocuirea plăcilor de uzură și a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare; deblocarea zonelor de evacuare și de epurare a gazelor; curățarea cuvei furnalului și a platformelor superioare; modernizare macaralelor de la depozitul de fier al Oțelăriei. 
  • îmbunătățirea tehnologiei și calității produselor includ: creșterea producției laminoarelor și dezvoltarea portofoliului de produse din oțel de înaltă calitate (TMCP); creșterea capacității de fabricare a produselor din tablă prevopsită și galvanizată cu valoare adăugată mare și a capacității de producție a țevilor cu valoare adăugată.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu_Iordachi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *