Comenzile fabricilor germane au scăzut, subliniind temerile legate de recesiune

Germania, steag

Comenzile din fabricile germane au scăzut cu 4% în septembrie față de luna precedentă, potrivit cifrelor oficiale publicate vineri, subliniind așteptările că cea mai mare economie a Europei se îndreaptă spre recesiune, scrie AP.

Cifrele negative au fost influențate de o reducere a comenzilor externe, care au scăzut cu 7%. Comenzile din interiorul Germaniei au crescut cu 0,5%, a precizat Ministerul Economiei.

Acesta a adăugat că o creștere a cererii care s-a declanșat după cea mai gravă pandemie de coronavirus pare să se fi încheiat, iar comenzile au revenit acum la nivelul de dinaintea pandemiei. Acestea au scăzut cu 10,8% față de anul trecut, a precizat ministerul.

Datele oficiale de săptămâna trecută au arătat că economia a înregistrat o creștere neașteptată în al treilea trimestru, în mare parte datorită cheltuielilor de consum.

Dar inflația a crescut la peste 10%, deoarece prețurile la energie rămân ridicate, iar în Germania se așteaptă în continuare o recesiune de iarnă. Două trimestre consecutive de creștere negativă reprezintă o definiție tehnică a recesiunii. 

Ministerul Economiei a declarat că “un al patrulea trimestru slab” pare probabil după surpriza pozitivă din al treilea trimestru.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *