Comisarii ANPC își vor lăsa telefoanele mobile la birou și vor folosi stații de emisie-recepție în misiuni, pentru a nu putea fi corupți

Redacția iun. 2, 2022 1 comentarii
ANPC Sursa foto Inquam Photos Alexandra Pandrea

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vor fi obligați să își lase la birou telefoanele mobile pe toată durata acțiunilor de amploare, pentru a „limita drastic orice posibilități de exercitare a unor presiuni exterioare și a preveni eventuale acuzații de lipsă de integritate”, arată instituția, într-un comunicat de presă.

ANPC precizează că, de acum, comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, va fi asigurată cu ajutorul celor 20 de stații de emisie-recepție performante, achiziționate special pentru aceste operațiuni.

„Frecvența de comunicații folosită va fi una protejată și sigură, astfel încât coordonatorii acțiunilor și comisarii prezenți pe teren vor putea comunica în cel mai sigur mod cu putință, fiind astfel exclusă posibilitatea oricărei tentative de avertizare anticipată a operatorilor economici sau de corupere a angajaților ANPC”, transmite Protecția Consumatorilor.

„Dat fiind că pregătim acțiuni de anvergură, această achiziție ne va pune la adăpost de orice fel de suspiciune. Suntem convinși că toți colegii înțeleg raționamentul funcționării acestei proceduri și sunt solidari cu lupta pentru integritate și combatere a corupției. Facem aceste eforturi pentru că ne dorim o abordare unitară, demonstrarea fermității și certitudinea verticalității colegilor noștri”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *