Comisia Europeană a început primul audit oficial al implementării PNRR în România

Redacția dec. 13, 2021 0 comentarii
euro-bani-cash-pexels

Comisia Europeană a demarat primul audit oficial și va monitoriza jaloanele și țintele asumate de România în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat secretarul de stat în MInisterul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Hegedüs Csilla.

„Azi a început primul audit oficial, unde Comisia va monitoriza jaloanele şi ţintele asumate. Vom avea mai multe întâlniri cu Comisia Europeană în aceste zile, iar împreună cu celelalte ministere responsabile le vom prezenta stadiul în care ne aflăm şi ce am reuşit să punem în aplicare de la aprobarea PNRR-ului, ce obiective au fost atinse sau sunt în curs de realizare, care sunt următorii paşi”, a declarat, luni, Hegedüs Csilla, potrivit News.eo.

Secretarul de stat din carul MIPE a precizat că săptămâna trecută a fost aprobată OUG pentru implementarea PNRR-ului şi au început discuţiile pentru mai multe proiecte.

„Este în interesul nostru să putem finaliza totul la timp pentru a profita de această oportunitate de a consolida comunitatea, de a îmbunătăţi ţara, a face din ea un loc mai bun de trăit”, a mai transmis Hegedüs Csilla.

România a primit, în 2 decembrie, de la Comisia Europeană 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, reprezentând echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei ţări în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

Se preconizează că România va primi, pe parcursul planului său, un total de 29,2 miliarde euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.