Compania aeriană românească HiSky a primit aprobarea să zboare din Europa spre SUA/ Primele curse, cu escală în Dublin, ar putea fi programate în 2024, scrie BoardingPass.ro

Redacția iun. 3, 2023 0 comentarii
HiSky

Compania aeriană HiSky a obținut permisul de transportator aerian străin de la Departamentul Transporturilor al Statelor Unite ale Americii, scrie BoardingPass.ro. Informația a fost confirmată de companie pe pagina sa de Facebook.

“Hello, USA! We are absolutely thrilled to meet you

Cu bucurie vă informăm că compania aeriană HiSky a finalizat cu succes prima etapă a procesului de autorizare pentru operarea zborurilor în Statele Unite ale Americii. Prin obținerea Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, emis de Departamentul Transporturilor din SUA, HiSky va fi în măsură să opereze atât zboruri regulate, cât și charter peste ocean, cu plecare din orice oraș al Europei.”, scrie pe pagina de Facebook a companiei aeriene.

Compania HiSky a solicitat în a doua jumătate lunii aprilie 2023 autorizațiile necesare pentru a opera zboruri comerciale regulate din și spre Statele Unite ale Americii.

Compania aeriană a confirmat oficial că nu va opera zboruri fără escală între România și Statele Unite, însă, potrivit informațiilor BoardingPass, ar urma să zboare spre SUA de pe aeroportul din Dublin (Irlanda).

Astfel, pasagerii pot zbura cu HiSky din București, Cluj Napoca, Chișinău și Iași spre capitala Irlandei, acestea fiind rute deja existente, iar de acolo mai departe spre Statele Unite.

Destinația sau destinațiile exacte din SUA către care HiSky ar urma să zboare regulat nu sunt cunoscute încă.

Potrivit directorului general al companiei, Iulian Scorpan, citat de publicația amintită, aceste zboruri vor fi operate spre coasta de est a SUA din anul 2024 cu Airbusuri A321neoLR, compania HiSky având în flotă două avioane noi de acest tip.

Spre SUA mai pot opera zboruri regulate și companiile aeriene românești TAROM, Dan Air (fostă Just Us Air) și Romcargo Airlines (zboruri cargo), însă nici una dintre acestea nu operează în prezent zboruri spre Statele Unite.

HiSky, potrivit Aviația Magazin, este un operator aerian din Republica Moldova, care a intrat acum un an pe piața din România. Compania a fost lansată în 2020 și a ajuns deja la rute regulate către 16 destinații din țară și din străinătate.

HiSky operează zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Iași, Baia Mare și Chișinău, zboruri domestice pe rutele București – Cluj-Napoca și București – Timișoara, precum și în regim charter, în parteneriat cu cele mai mari agenții de turism din România.

 

Sursa foto: Facebook/HiSky

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *