Compania Alconor a obținut un ajutor de stat pentru o fabrică în valoare de peste 23 milioane euro, specializată în producția de hrană pentru animale de companie

Redacția sept. 30, 2022 0 comentarii
Norbert Varga Director General Alconor Company

Compania de băuturi răcoritoare Alconor Company, din Carei, Satu Mare, a obținut un ajutor de stat de 10 milioane de euro pentru o fabrică specializată în producția de hrană pentru animale de companie.

Cu o valoare totală a investiției de peste 23 milioane euro, din care ajutor de stat de peste 10 milioane euro, proiectul de investiții vizează extinderea capacității de producție a fabricii existente, specializată în hrană pentru animalele de companie. Unitatea de producție este situată în Municipiul Carei, județul Satu Mare.

Alconor Company SRL a aplicat prin intermediul schemei de ajutor de stat reglementată de HG 807/2014, una dintre cele mai căutate și solicitate soluții de sprijin nerambursabil pentru investitii. Obținerea ajutorului de stat a fost intermediată de REI.

„Suntem bucuroși că am reușit să identificăm cea mai bună soluție de sprijin pentru proiectul nostru de investiții, prin Schema de ajutor de stat reglementată de HG 807/2014. Echipa noastră a depus toate eforturile necesare îndeplinirii cu succes a obiectivului, iar împreună cu know-how-ul adus de consultanții REI, am făcut în așa fel încât proiectul să poată fi scris și depus fără emoții, iar ajutorul de stat să fie obținut cu succes. Pentru noi este prima oară când apelăm la o formă de sprijin nerambursabil și cu siguranță alte investiții îi vor urma”, a declarat Norbert Varga, Director General în cadrul Alconor Company SRL. 

Extinderea capacității de producție a fabricii destinată hranei pentru animalele de companie va conduce la o creștere a portofoliului de produse și la o acoperire mai bună la nivelul întregii țări și la export, mai spune reprezentantul Alconor Company SRL.

„Acestă investiție înseamnă mai multe locuri de muncă la nivelul municipiului Carei și mai mulți bani la bugetul local și cel de stat – esențiale pentru dezvoltarea comunității locale, angrenarea micilor intreprinzători și producători agricoli locali prin diverse parteneriate, iar, în final, aceasta se traduce printr-un câștig atât pentru companie cât și pentru comunitatea locală și nu numai. A fost necesar un plan de investiţii solid şi integrat care să vizeze întregul proiect coroborat cu o echipă proprie puternică care să facă față provocării, dar am reușit. Deşi nu va fi uşor, având în vedere concurența acerbă din domeniu, am încredere că, în viitorul apropiat, putem face și alți paşi importanţi către o industrie de producție românească cât mai competitivă şi profitabilă”, a adăugat Norbert Varga.

Alconor Company SRL a fost înființată în anul 1999, având sediul social în municipiul Carei din județul   Satu Mare. Inițial, compania producea doar băuturi răcoritoare, apă și alte băuturi nealcoolice. În 2014, după 15 ani, compania a inaugurat noua unitate de producție situată în Voluntari – București, unde sunt instalate în prezent mai multe linii automate moderne de îmbuteliere. În 2021, compania a deschis o nouă fabrică dedicată producției de hrană  pentru animale de companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *