Compania Alphabet cere respingerea unui proces intentat Google în Statele Unite / Autoritățile susțin că Google a abuzat de poziția sa dominantă în publicitatea online

Redacția mart. 28, 2023 1 comentarii
google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american

Alphabet, compania mamă a Google, a cerut unui judecător federal din Statele Unite să respingă un proces intentat de Departamentul de Justiție care susține că gigantul de căutare a abuzat de poziția sa dominantă în domeniul publicității online, scrie Reuters.

Guvernul a intentat procesul privind tehnologia publicitară în ianuarie împreună cu opt state. Google a negat că ar fi comis vreo infracțiune.

“În cei peste trei ani de când investighează afacerea Google în domeniul tehnologiei publicitare, Statele Unite au primit peste două milioane de documente de la Google și au luat peste treizeci de depoziții ale martorilor Google”, a declarat compania într-un document depus în instanță. “Cu toate acestea, reclamanții rămân incapabili să găsească sprijin pentru prejudiciile antitrust pe care le pretind”.

Google a susținut că procesul ar trebui să fie respins deoarece guvernul a greșit în definirea pieței de publicitate online și a exclus în mod necorespunzător concurenți puternici, cum ar fi Facebook. De asemenea, a afirmat că estimarea guvernului potrivit căreia bursa de anunțuri a Google deține “peste 50%” din piață nu atinge 70%, cât este necesar pentru a susține că are putere pe piață.

De asemenea, compania a declarat că guvernul a greșit atunci când a afirmat că achizițiile DoubleClick și AdMeld de către Google, ambele în urmă cu mai mult de 10 ani, au afectat concurența. Autoritățile antitrust au aprobat ambele tranzacții la vremea respectivă.

Procesul Departamentului Justiției privind tehnologia publicitară vine după un proces separat intentat în 2020, la sfârșitul administrației Trump, care acuza Google de încălcarea legislației antitrust pentru a-și menține poziția dominantă în domeniul căutărilor. Acel caz va fi judecat în septembrie.

Administrația Biden a încercat să înăsprească aplicarea normelor antitrust. Alături de procesul Google, aceasta are, de asemenea, o listă lungă de contestații privind fuziunile.

Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

Comentarii

  1. Nu mentionati exact cu ce parte a Guvernului are Google de-a face ! Sper sa nu-i ierte !

    E vorba ca s-au ars inclusiv Department of Defense. :))

    Dar in cazul de fata vorbim de SEC sau FTC. (le confund des..)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *