Compania de Drumuri face o nouă încercare pentru construirea centurii municipiului Târgu Mureş

VO Târgu Mureş API

Compania de Drumuri face o nouă încercare pentru construirea centurii municipiului Târgu Mureş după ce, contractul semnat în 2014 cu primul antreprenor a fost reziliat în 2017, la doar 35 % stadiu fizic de execuţie. CNAIR, prin Regionala de Drumuri Braşov face un nou proiect tehnic pentru centura de 12 kilometri, contractul fiind semnat cu asocierea ASOCIEREA SC ROYAL CDV G2 SRL – SC SPECIALIST CONSULTING SRL. Actualizarea documentaţiei tehnice pentru ocolitoarea Târgu Mureş costă 2,2 milioane lei iar durata contractului este de 38 de luni din care primele 8 pentru proiect tehnic, alte 4 luni pentru asistenţă la obţinerea avizelor, 2 luni obţinerea Autorizaţiei de Construire iar ultimele 24 de luni, asistenţă tehnică la execuţia lucrărilor.

Centura Târgu Mureş asigură tranzitul pe latura de est a municipiului, pe relaţia DN 13 – DN 15 iar legătura cu viitoarea Autostradă a Unirii- A8, tronsonul Târgu Mureş – Miercurea Nirajului, finanţat prin PNRR se va face prin Drumul Naţional 13. Pe cei aproape 12 kilometri vor fi 8 lucrări de artă, anunţă DRDP Braşov : ,, VO Târgu Mureș va avea, în final, o lungime de 11,643 km, 5 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 2 intersecții cu sensuri giratorii și 2 parcări și va asigura ocolirea municipiului pe traseul Sighișoara – Târgu Mureș – Reghin. Traseul începe de pe DN13, în zona localității Corunca și se termină pe DN15, în zona localității Ernei. Vechiul contract cu privire la construcția VO Târgu Mureș cu Copisa Constructora Pirenaica a fost reziliat de comun acord în decembrie 2017. Lucrările din teren au fost realizate într-o proporție de aproximativ 35%, structurile existente fiind acum în conservare și vor face parte din viitorul proiect.” a transmis Regionala de Drumuri Braşov.

Luna viitoare, municipiul Târgu Mureş va avea legătură la Autostrada Transilvania – A 3 prin deschiderea circulaţiei pe tronsonul Târgu Mureş – Ungheni, cu o lungime de doar 4,5 kilometri ( şi 4,7 km. drum de legătură). De la Târgu Mureş la Cluj Napoca nu se va putea merge pe autostradă completă pentru că lipsesc 16 kilometri între Cheţani şi Câmpia Turzii.

Sursa Foto : Asociaţia Pro Infrastructură

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *