Compania de logistică DP World va investi peste 20 de milioane de euro în terminalul intermodal de lângă Aiud

DP World Randare Terminal Aiud 2 Sursa foto: Alba24

Dubai Ports (DP) World România, unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume, va investi peste 20 de milioane de euro în terminalul intermodal pe care în construiește aproape de Aiud, pe amplasamentul viitorului Aiud Intermodal Park România, și care va fi inaugurat în aprilie anul viitor, scrie Alba24.

Este vorba despre un terminal modal regional, un terminal de origine și destinație, amplasat în localitatea Decea, aflată la 10 kilometri de Aiud. Vorbim despre un teren de 26 de hectare pe care se realizează investiția din Alba.

Investiție este în curs de realizare de către dezvoltatorul belgian ILD.

Investiția se ridică la 15 milioane de euro în primă fază, urmând ca mai apoi, investiția să crească și chiar să depășească suma de 20 de milioane de euro.

„Lucrările sunt în termen, nu prevedem întârzieri, iar lucrurile merg în line cu proiectul. Ne-am propus ca acest terminal să îl deschidem în aprilie anul următor (n.r. 2023), iar terminalul intermodal va ajuta practic întregul Ardeal, ca să consolideze mărfurile cu destinație prin Portul Constanța, sau prin alte porturi europene, astfel încât mărfurile să ajungă la destinație într-un mod mai scurt, mai eficient”, a declarat în timpul unei conferințe de presă Cosmin Cârstea, CEO DP World România.

Viitorul terminal va reprezenta un centru logistic și comercial major, fiind situat lângă autostrada A 10 cu conexiune la infrastructura de cale ferată electrificată, aproape de Alba Iulia și Cluj-Napoca, acces la aeroportul „Avram Iancu” și la 210 kilometri de granița cu Ungaria.

În primul an, la terminalul de la DP World, sunt disponibile 30 de locuri de muncă, dar pe viitor va fi nevoie de mai mulți angajați, a mai declarat Cosmin Cârstea.

Citește integral pe Alba24.

Sursa foto: Alba24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *