Compania europeană MET Group intră pe segmentul producţiei de energie din surse regenerabile din România / Va cumpăra un proiect solar aflat în stadiu avansat de proiectare, care ar putea funcționa din 2024

European Energy, parc fotovoltaic, panouri solare

Compania europeană de energie MET Group anunţă intrarea pe piaţa românească de producţie de energie din surse regenerabile, prin achiziţionarea integrală a participaţiei într-un proiect solar aflat în stadiu avansat de proiectare.

Conform unui comunicat al companiei, proiectul de 52 MWp ar putea ajunge la stadiul de “ready-to-build” până în primul trimestru al anului 2023.

MET a semnat un acord pentru achiziţia companiei care deţine drepturile pentru un proiect fotovoltaic de 52 MWp. Proiectul, care poate ajunge la o producţie de energie de aproximativ 82 GWh pe an – echivalentul consumului anual din circa 50.000 de gospodării, este amplasat în sudul României, în apropiere de Bucureşti şi ar putea deveni operaţional în 2024.

România este a patra piaţă unde MET Group preia proiecte de producţie de energie din surse regenerabile, după tranzacţii similare în Italia, Spania şi Polonia.

MET Group este deja prezent în România de peste 13 ani prin subsidiara locală MET România Energy, furnizând energie electrică, gaze naturale şi alte servicii energetice pentru consumatori casnici şi industriali.

“Ne bucurăm să adăugăm România portofoliului de active pentru producţia de energie din surse regenerabile, printr-un proiect atât de promiţător. Urmărim piaţa din România de ceva timp, reuşind să dezvoltăm parteneriate foarte bune cu dezvoltatori locali. Avem, de asemenea, o bază importantă de alte proiecte locale la care ne uităm pentru viitoare achiziţii. Sunt încrezător în ceea ce priveşte evoluţia segmentului de regenerabile în România, o piaţă matură, în acelaşi timp, însă, oferim investitorilor un echilibru în ceea ce priveşte raportul risc-beneficii”, a declarat Octavian Georgescu, şeful diviziei MET pentru producţia de energie din surse regenerabile.

La rândul său, Florin Frunză, CEO MET Romania Energy, a subliniat că noul proiect de panouri fotovoltaice marchează un moment notabil pentru MET Group, fiind prima investiţie în producţia de energie din surse regenerabile din România.

“MET România asigură astfel, o simbioză perfectă, între noua capacitate de producţie de ultima generaţie şi portofoliul local de energie şi servicii conexe oferit consumatorilor de pe piaţa locală. Investiţia este, totodată, o reconfirmare a faptului ca ţara noastră este un pilon important în strategia grupului de a dezvolta şi diversifica capacităţi de producţie de energie din surse regenerabile şi am credinţa că aceasta este doar începutul în materie de investiţii în energie verde la noi”, a spus Frunză.

MET Group este o companie energetică integrată, cu sediul central în Elveţia şi operaţiuni şi active pe pieţele gazelor naturale şi energiei electrice, cu prezenţă prin subsidiare în 13 ţări şi 27 de pieţe naţionale de gaze naturale şi în 22 de centre internaţionale de tranzacţionare.

Sursa foto: europeanenergy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *