Compania finlandeză Nokian Tyres, care și-a închis uzinele din Rusia, a discutat la guvern cu premierul Ciucă despre pachetele de ajutor de stat

G4Media sept. 14, 2022 0 comentarii
anvelope, cauciucuri, mașini, auto sursa foto: Pixabay.com

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit marți la Palatul Victoria o delegație a companiei finlandeze Nokian Tyres, unul dintre marii producători europeni de anvelope.

Nokian Tyres avea cele mai mari uzine în Rusia până în acest an, aproximativ 80% din anvelopele pentru autoturisme ale companiei fiind produse în Rusia. De asemenea, zona de afaceri Rusia și Asia a reprezentat aproximativ 20% din vânzările nete ale Nokian Tyres, companie condusă de CEO-ul Jukka Moisio.

La sfârșitul lunii iunie însă, Nokyan a anunțat că, din cauza invaziei ruse în Ucraina și a sancțiunilor internaționale, își închide toate uzinele din Rusia.

Premierul Ciucă le-a prezentat reprezentanților Nokian pachetele de ajutor de stat disponibile pentru marile investiții și deschiderea manifestată față de nevoile de relocare a capacităților industriale de producție ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina, dar și din zona Asiei.

Ciucă le-a transmis reprezentanților companiei finlandeze și faptul că România e în curs de aderare la OCDE, cea mai puternică organizație care reunește economii reprezentând 90 la sută din investițiile străine directe la nivel global.

sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *