Compania globală Enphase Energy închide fabrica de microinvertoare din Timișoara, deschisă în primul trimestru din 2023

casa panouri solare fotovoltaice Sursă foto:Pixabay

Compania globală de tehnologie în domeniul energiei Enphase Energy, furnizor mondial de sisteme solare bazate pe microinvertoare și baterii, anunță că va reduce forța de muncă globală cu aproximativ 10%, va înceta operațiunile la fabricile contractuale din Wisconsin și Timișoara și își va redimensiona celelalte fabrici contractuale,. Enphase Energy spune că se va concentra pe producția de microinversoare la fabricile contractuale din Carolina de Sud și Texas.

„Ca parte a planului, compania își va reduce forța de muncă globală cu aproximativ 10%, inclusiv contractanții și angajații. În plus, compania își va raționaliza operațiunile prin încetarea operațiunilor la locațiile sale de producție sub contract din Timișoara, România și Wisconsin, Statele Unite, și prin redimensionarea celorlalte locații de producție sub contract.

Reamintim că, începând cu primul trimestru al anului 2023, fabrica Flex din Timișoara, România a început să producă microinvertoare Enphase pentru piața europeană, răspunzând creșterii rapide și cererii de instalații solare rezidențiale în regiune, ca urmare a creșterii prețurilor la energie și a adoptării tot mai frecvente a vehiculelor electrice și a tehnologiilor cu pompe de căldură.

Enphase produce microinvertoare care convertesc energia solară în electricitate utilizabilă. Acțiunile companiei au scăzut cu 53% în acest an, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor au redus cererea, lăsând compania cu stocuri de produse. Enphase are o capitalizare de piață de 16,9 miliarde de dolari.

Enphase a declarat că va suporta o lovitură de 16-18 milioane de dolari din cauza unor taxe de restructurare și de depreciere a activelor, cea mai mare parte din acestea urmând să fie înregistrate în trimestrul al patrulea al acestui an.

Sursă foto:Pixabay

Comentarii

    • Asta înseamnă să te joci cu taxele când vrea mușchiul tău doar pentru că te cheamă Ciolacu sau Ciucă.
      Așa ușor toate firmele au să tragă obloanele…Nu avem predictibilitate fiscală din cauza analfabeților care conduc această țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *