Compania italiană de telecomunicații TIM își va închide birourile vinerea, conform noii politici de lucru de acasă / Măsura, pentru a reduce costurile cu energia și a îmbunătăți echilibrul între muncă și familie pentru angajați

Telecom Italia

Telecom Italia (TIM) își va ține birourile din Italia închise vinerea, ca parte a unui acord cu sindicatele pentru a extinde munca la domiciliu, pentru a reduce costurile cu energia și pentru a îmbunătăți echilibrul între viața profesională și cea privată pentru mii de angajați, scrie Reuters.

Fostul monopol de telefonie, unul dintre cei mai mari angajatori privați din țară, a declarat că va crește numărul săptămânal de zile de lucru la domiciliu pe care personalul le poate lua la trei, de la două, pentru aproximativ 75% din cei 42.000 de angajați care lucrează periodic de acasă.

Acordul pe care compania l-a semnat cu sindicatele prevede o organizare în care două zile de lucru sunt la birou și 3 zile la distanță. Una dintre aceste 3 zile va fi întotdeauna o zi de vineri. Acest lucru va face posibilă închiderea birourilor vinerea.

Schema de lucru va dura 13 luni (de la 1 februarie 2023 la 29 februarie 2024) și va afecta aproximativ 32.000 de angajați ai grupului. Planul “le va permite angajaților să își planifice mai bine activitățile din afara locului de muncă și să obțină eficiență energetică și să reducă emisiile de dioxid de carbon”, a declarat TIM, adăugând că se așteaptă ca angajații săi să reducă cu 60% deplasările la domiciliu în orașe mari precum Roma și Milano.

Acordul, a cărui copie a fost consultată de Reuters, nu include personalul care lucrează la întreținerea infrastructurii de rețea a grupului.

TIM va continua să plătească personalului său tichete de masă zilnice în zilele de lucru de acasă. Acordul nu prevede nicio contribuție pentru facturile de energie la domiciliu ale lucrătorilor.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *