Compania lituaniană Green Genius investește 8 milioane de euro într-un parc fotovoltaic în România

Redacția dec. 13, 2022 0 comentarii
Parc fotovoltaic

Compania lituaniană de energie regenerabilă Green Genius, parte a Modus Group, anunță că va investi, în primă fază, 8 milioane de euro în dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 10 MW în România, în comuna Ulmi, jud. Dâmbovița.

Proiectul are asigurată deja conexiunea, iar faza de construcție ar trebui să înceapă în al doilea trimestru al anului 2023, afirmă reprezentanții Green Genius.

În acest sens, compania a semnat un contract de dezvoltare de energie solară din România cu doi dezvoltatori locali români, Daniel Vlăsceanu și Ștefan Ene. Astfel, compania va începe „implementarea portofoliului total de 500MW de energie solară în țară”.

„România se află pe harta noastră de câțiva ani ca țară cu un potențial substanțial de dezvoltare a surselor regenerabile de energie, atât de necesare pentru Europa de azi”, a declarat Filip Sypko, Head of Global Business Development la Green Genius.

În prezent, Green Genius are proiecte în lucru de 180 MW în România și își propune să construiască un portofoliu de energie fotovoltaică de 500MW în următorii trei ani.

România este una dintre cele opt țări din Europa unde Green Genius dezvoltă parcuri fotovoltaice.

„Business-ul cu fotovoltaice este reevaluat în multe țări acum și această tranziție a percepției este în mare parte determinată de nevoie. Necesitatea accelerării dezvoltării energiei solare crează oportunități în unele țări. Permițându-ne să ne adaptăm și să acționăm cu promptitudine, suntem pe cale să ne dublăm portofoliul solar în Europa în acest an”, subliniază Simonas Šileikis, Head of Solar Business la Green Genius.

Green Genius este o companie de energie regenerabilă care dezvoltă, construiește și operează proiecte de energie verde solare, pe biogaz, eoliană, pe hidrogen. În prezent, proiectele companiei sunt dezvoltate în 8 țări europene. Până în 2025, capacitatea totală a proiectelor de energie regenerabilă implementate de Green Genius este de așteptat să ajungă la 2 GW.

Daniel Vlăsceanu este avocat specializat în energie, cu peste 19 ani de experiență în domeniu, și dezvoltator de proiecte fotovoltaice. Leonidas Energy, compania prin care el dezvoltă proiecte fotovoltaice, are în curs de dezvoltare aproximativ 250 MW, în locații din sudul României.

Ștefan Ene este avocat specializat în domeniile energie și mediu, cu o experiență de peste 14 ani. Împreună cu mai mulți parteneri și investitori, Ștefan Ene dezvoltă o serie de proiecte de energie regenerabilă (parcuri fotovoltaice). Un prim pipeline de proiecte se află în stadiu avansat de autorizare și are o capacitate cumulata de 230 MW. Un al doilea pipeline, de o dimensiune similară, este în stadiu final al procesului de securizare a terenurilor, procedurile de autorizare, urmând a fi demarate la începutul anului 2023. Proiectele sunt localizate în partea de sud a României, în proximitatea capitalei București.

Sursa foto: Twitter / GreenVolt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *