Compania românească de IT Connections intră în acționariatul unei companii specializate în cursuri online

BogdanFlorea_Connections_2

Compania românească de IT Connections Consult anunță achiziția unui pachet de 25% din acțiunile companiei de edtech 10 Plus Future Education SRL, potrivit unui comunicat de presă.

Compania, specializată în cursuri online pentru adulți și copii, cursuri de limbi străine, matematică, limba romană etc. este prima achiziție din acest an a Connections Consult SA, după ce anul trecut a cumpărat integral Brusch Services SRL.

„Motivul pentru care am decis să facem această tranzacție este explozia serviciilor de tip edtech, respectiv digitalizarea educației folosind cele mai noi tehnologii – realitatea virtuală, realitatea augmentată, inteligența artificială. Estimăm că achiziția platformei 10plus.ro va aduce un randament de cel puțin 30-40% anual, în următorii 5 ani, fie din exploatare, fie din cooptarea unui nou partener. Preluarea acțiunilor a fost realizată printr-o tranzacție care prespune doar investiția realizată de Connections în dezvoltarea tehnologică a platformei digitale de livrare de cursuri online și în servicii de marketing online pentru atragerea de clienți, declară Bogdan Florea, fondator și CEO Connections Consult SA.

Connections Consult S.A. își propune să contribuie alături de fondatorul Victor Militaru și Anca Florea, managing partner, la dezvoltarea companiei în plan digital.

„Intrarea în acționariatul 10plus.ro a grupului Connections reprezintă, pe de o parte validarea eficienței și a eforturilor investite de actuala echipă de management, și, pe de altă parte, un capital de încredere câștigat de companie, pentru evoluția accelerată în următorii 3-5 ani, către platforma de edtech fanion a regiunii Sud-Est europene”, a adăugat Victor Militaru, fondator 10plus.ro.

Călătoria 10Plus a început în anul 2012, în același timp cu Google Glasses, cu 4 ani înainte de lansarea Google Translate și cu 8 ani înainte de COVID-19. Fondatorul companiei, Victor Militaru împreună cu Imelda Bădescu, profesor cu experiență de peste 14 ani, au ales un model de business puțin cunoscut pieței din România în acea perioadă – cursuri online care să vină în completarea sistemului de educație tradițional. Aceștia au dezvoltat un sistem de predare în întregime online, bazat pe un standard educațional și metode de predare premium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *