Companie de consultanță imobiliară: Apetitul românilor pentru achiziții imobiliare în străinătate a crescut cu 50% anul acesta/ Care sunt zonele-țintă și ce prețuri puteți găsi

Redacția sept. 19, 2022 0 comentarii
malaga spania iaht yaht

Apetitul românilor pentru achiziții imobiliare în afara granițelor țării este în creștere anul acesta cu 50%, față de 2021, conform companiei de consultanță imobiliară Premier Estate Management. De mare interes sunt zonele cu potențial turistic.

”Până anul acesta interesul era concentrat pe proprietăți locale, din zone unde cererea de închiriere era ridicată, generând astfel un randament investițional foarte bun, între 6-8%. Contextul geopolitic al anului 2022 a schimbat focusul către piețe externe, atât sub egida locuințelor de vacanță, cât și în scopul închirierii acestora”, explică Andreea Comșa, Managing Director, Premier Estate Management.

Cele mai numeroase oferte externe întâlnite în România au fost acelea ale dezvoltărilor din Dubai, dar interesul este pe un trend ascendent și pentru alte zone cu potențial turistic, cum ar fi Cipru și Spania, cele mai căutate fiind proprietățile în ansambluri rezidențiale cu acces facil către plajă, dezvoltări ce au în componență o serie de facilități ce deservesc proprietățile în cauză, cum ar fi piscine, terenuri de sport, piste de jogging și biciclete, restaurant, cafenele.

Vezi și:

ANALIZĂ Raiul imobiliar Dubai – mit sau realitate? De la avantajele și randamentele pe care le pot genera astfel de investiții, până la riscurile mai puțin discutate

“În Ciprul de Nord, o zonă care a explodat din punct de vedere rezidențial și turistic în ultimii ani, se regăsesc în derulare o varietate de proiecte noi, ce întrunesc principiile resorturilor din punct de vedere al facilităților și funcționalității. Proiectele sunt de regulă de mari dimensiuni, cele situate apoape de plajă (la 400 de m, de exemplu) având prețuri care pornesc de la 77.000 de lire sterline pentru un studio și 96.500 de lire sterline pentru un apartament cu două camere”, exemplifică reprezentanții companiei.

În ceea ce privește zonele de interes investițional din Spania, cum ar fi de exemplu Malaga, există aici dezvoltări noi, de dimensiuni mult mai reduse decât cele din Cipru, situate la 500 m de plajă. Dezvoltările noi includ apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, cu suprafețe cuprinse între 67 mp construiți pentru un apartament de 2 camere și 123 mp construiți pentru un apartament de 4 camere. Prețurile pornesc de la 238.000 euro + TVA.

Foto: Malaga (Pexels / David Henry)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *