Companie de distribuție a materialelor pentru construcții, listată la BVB

Redacția iun. 3, 2022 0 comentarii
sipex bvb

Sipex Company, companie care activează în domeniul distribuției materialelor și finisajelor pentru construcții, a debutat astăzi, 3 iunie, pe piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București.

Acțiunile Sipex Company se tranzacționează sub simbolul bursier SPX. Listarea companiei a fost precedată de plasamentul privat prin care compania a atras de la investitori 10,6 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a companiei este de 170,6 milioane lei.

„Suntem în acest moment a doua companie de distribuție a materialelor de construcții din România și vrem să ne consolidăm această poziție. Acționăm în 3 canale de vânzare și anume: retail tradițional, business to business și on-line”, a declarat Irinel Gheorghe, director general Sipex Company.

Sipex a derulat în data de 24 februarie 2022 un plasament privat de acțiuni, în cadrul căruia au participat 53 de investitori, dintre care 37 de persoane fizice și 16 persoane juridice. Compania a emis un număr de 16.595.656 acțiuni ordinare în cadrul operațiunii de majorare de capital, cu o valoare nominală de 0,10 lei/acțiune, la un preț de subscriere de 0,64 de lei/acțiune.

În urma plasamentului privat, Sipex a atras de la investitori suma de 10,6 milioane lei. Plasamentul privat
și listarea acțiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Sipex a fost fondată în anul 1997 și are în prezent o echipă formată din aproape 300 de angajați.

Printre planurile de dezvoltare ale companiei pentru anul curs sunt deschiderea de noi puncte de lucru, lansarea noului magazin online sipex.ro, implementarea noii identități vizuale la nivelul întregii
companii, completarea pachetului de produse cu furnizori noi, producători interni dar si externi.

În viitor, compania își propune să facă trecerea pe Piața Reglementată a Bursei de Valori
București.

 

Foto: BVB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *