Companie de marketing: Retailerii vor înregistra scăderi de 5 – 20% a numărului de produse vândute, dar venituri mai mari cu 5%, pe fondul inflației

Redacția dec. 14, 2022 0 comentarii
cumparaturi online card foto pexels-anna-shvets

În decembrie, una dintre cele mai efervescente perioade de cumpărături din an, retailerii vor înregistra scăderi între 5 și 20% a numărului de produse vândute comparativ cu aceeași lună de anul trecut, însă vor avea venituri mai mari cu aproximativ 5% în contextul inflației ridicate, arată o analiză realizată de agenția de email marketing White Image.

“Deși este luna cadourilor, în care istoric vorbind consumatorii români cheltuiesc mai mult decât într-o perioadă fără sărbători, în decembrie 2022 retailerii care nu au o analiză concretă a profilului clienților, care nu colectează date ale acestora, care nu promovează produsele potrivite și care nu au campanii de discount-uri vor înregistra venituri mai mici decât anul trecut”, transmit reprezentanții companiei de marketing.

“Aproape fiecare afacere este îngrijorată sau se confruntă deja cu încetinirea creșterii sau scăderea veniturilor, deoarece mulți experți consideră că ne îndreptăm către o recesiune. Dacă până recent se vorbea de creșteri și iar creșteri de cifre, în ultima periodă se vorbește de strategii pentru susținerea afacerii sau, în cel mai fericit caz, pentru a avea o creștere durabilă”, spune Andrei Georgescu, co-fondator White Image.

În situatia actuală, doar câteva categorii de produse se vând usor, precum brazii sau decorațiunile de Crăciun, vacanțele pentru aceasta perioadă sau produsele bancare, cum ar fi cardurile de credit.

Astfel, pentru a impulsiona vânzările, în retailul tradițional și online sunt promovate preponderent campaniile de discount, deoarece românii sunt interesați să economisească.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *