Companie multinațională de Tehnologie anunță 1200 de burse în România pentru cursuri de IT. “90 de milioane de europeni vor avea nevoie de noi competențe în viitor”

digitalizare, calculator, cod, programare

 

Femei aflate în șomaj sau care ocupă locuri de muncă periclitate, tineri profesioniști sau studenți pot urma cursuri de IT, cu sprijinul unor burse susținute de Google. Corporația din domeniul Tehnologiei a anunțat disponibilitatea a 1.255 de burse în România pentru obținerea de certificate în domeniul IT, în cadrul a două proiecte. Programele vin în contextul în care un studiul realizat de de Google și McKinsey arată că peste 90 de milioane de persoane apte de muncă din Europa vor avea nevoie să dezvolte noi competențe în viitor.

Bursele sunt acordate cu sprijinul organizațiilor partenere și vor fi utilizate pentru urmarea de cursuri specializate pe platforma Coursera, compania acoperind costurile acestora. Cursurile pot fi finalizate în mai puțin de 6 luni, nu necesită experiență relevantă și sunt recunoscute de experți din industrie și angajatori, susțin inițiatorii demersului.

Unul dintre proiecte este Digital Women, realizat de Fundația EOS (Educating for an Open Society Romania) cu sprijinul INCO, în cadrul căruia vor fi acordate burse către 755 de femei care vor să-și construiască o carieră în tehnologie. Proiectul se adresează femeilor în șomaj sau celor care ocupă locuri de muncă periclitate. Bursele sunt destinate pentru urmarea programului „IT Support Specialist Certificate” dezvoltat de Google, găzduit pe platforma Coursera. Al doilea program anunțat este cel derulat de Fundația Leaders, organizație parteneră Grow with Google, care va distribui în România 500 de burse finanțate de compania de tehnologie. Acestea vor putea fi folosite pentru a urma cursuri într-unul dintre cele 4 programe: IT Support, Data Analytics, Project Management, UX Design. Bursele se adresează tinerilor profesioniști și studenților.

Programele vin în contextul în care un studiul realizat de de Google și McKinsey arată că peste 90 de milioane de persoane apte de muncă din Europa vor avea nevoie să dezvolte noi competențe în viitor. Cele mai recente estimări McKinsey arată că această cifră a crescut cu 25% pe fondul crizei globale pe care o traversăm, respectiv oameni care vor trebui să-și găsească domenii noi de activitate. Grow with Google a fost lansat în România în urmă cu 5 ani, iar până în prezent în cadrul acestuia au fost regătite peste 250.000 de persoane, potrivit declarațiilor lui Dan Oros, Head of Marketing Google Romania.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *