Companiile Mol şi Rompetrol pot începe amenajarea celor 13 benzinării şi staţii noi de încărcare pentru maşini electrice pe autostrăzile dintre Nădlac şi Constanţa

spatiu servicii, autostrada, a1

Compania de Drumuri a predat către Rompetrol Downstream SRL și Mol Petroleum Products SRL cele 13 spaţii de servicii pe Autostrăzile A1 şi A2 între Nădlac II și Constanţa, care trebuie acum amenajate, în termen de un an, cu benzinării și stații noi de încărcare pentru mașini electrice.

Sunt 13 spaţii de servicii (26 pe ambele sensuri) la Pecica, Şagu, Giarmata, Recaş, Traian Vuia, Făget, Ilia, Orăştie, Pianu, Câlnic, Cristian, Piteşti pe A 1 respectiv la Murfatflar pe A 2 – Autostrada Soarelui.

„Concesionarii au preluat spațiile pentru servicii la Data de Începere prevăzută în contract în vederea operării, întreținerii spațiilor de servicii și execuției dotărilor minime obligatorii prevăzute în Caietul de Sarcini: parcare, toalete publice, stații distribuție carburant, inclusiv stații de reîncarcare vehicule electrice, spații comerciale și snack-bar”, anunţă CNAIR, într-un comunicat de presă.

Termenul până la care toate dotările minime obligatorii trebuie să fie finalizate este de 12 luni de la data de începere.

Pentru fiecare spaţiu de servicii este prevăzută şi o valoare minimă a redevenţei anuale: de exemplu între 2,4 milioane lei pentru spaţiul de servicii de pe A1 Lugoj-Deva la km 428 şi 11 milioane lei pentru spaţiul de servicii de lângă vama Nădlac 2. CNAIR va încasa peste 50 de milioane de lei pe an din chiria celor 13 spaţii de servicii.

Spaţiu de Servicii de pe Autostrada A1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *