Companiile pregătesc reîntoarcerea la birou a angajaților: 65% dintre recrutori vor ca angajații să lucreze 5 zile pe săptămână de la birou

angajati, munca, birou, companii

Odată ce restricțiile anti-Covid au fost ridicate, angajatorii pregătesc terenul pentru reîntoarcerea la birou a angajaților, iar unii chiar au reluat complet munca de la birou. Potrivit unui sondaj transmis la cererea Economedia, 65% dintre recrutori ar vrea ca angajații să se întoarcă full la birou. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre ei sunt de părere că angajații ar trebui lăsați să aleagă singuri câte zile lucrează de acasă și câte de la birou.

„După o perioadă atât de lungă de lucrat de la distanță, o bună parte dintre angajați au căpătat o rezistență la impunerea unui mod de lucru, drept pentru care sunt dispuși chiar să își schimbe jobul dacă nu obțin flexibilitatea dorită, a declarat Ana Vișan, marketing manager BestJobs pentru Economedia.

Pe de altă parte, 44% dintre angajați ar încerca să negocieze astfel încât să continue să lucreze de la distanță și 1 din 4 ar căuta un nou loc de muncă care să îi ofere flexibilitate.

„Sunt și angajați care preferă activitatea la birou, pentru o mai bună separare de viața personală și pentru calitatea interacțiunilor umane. Acest context nu face decât să pună și mai multă presiune pe recrutori, după ce începutul anului se anunța oricum dificil”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Circa 34% dintre angajați spun că, dacă ar putea alege, ar dori ca 1-2 zile să lucreze de la birou într-o săptămână. Doar 11% ar vrea să lucreze 5 zile din 5 de la birou.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 2-24 martie, pe un eșantion de 1.113 de utilizatori de internet.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.