Complexul Energetic Oltenia vrea să atragă finanțare din bugetul Fondului pentru Modernizare pentru construcția a două centrale electrice pe gaz natural la Turceni și Ișalnița

complexul-energetic-oltenia

Complexul Energetic Oltenia a depus astăzi aplicație pentru finanțarea din bugetul Fondului pentru Modernizare a două proiecte importante, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Este vorba despre construcția unei centrale electrice pe gaz natural de aproximativ 475 MW la Turceni, precum și construcția unei centrale electrice pe gaz natural de aproximativ 850 MW la Ișalnița. Totalul cheltuielilor de capital ajunge la peste 800 milioane euro.

„Așa cum am spus 2022 va fi anul investițiilor! Aplicațiile au fost depuse după ce ieri Comisia Europeană a aprobat planul de eficientizare al Complexului Energetic Oltenia și ajutorul de stat de 2,66 miliarde euro pentru realizarea acestui plan”, a transmis acesta pe Facebook.

Fondul pentru modernizare, în baza prevederilor Regulamentului CE nr. 1001/2020, are o alocare estimată în prezent la peste 15 miliarde de euro (în funcție de cotația viitoare a certificatelor CO2) cu o perioadă de implementare până în decembrie 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.