Concedierile de la Twitter vor începe astăzi, anunță compania într-un e-mail adresat personalului. Elon Musk vrea să renunțe la jumătate dintre angajați

twitter elon musk bifa albastra verified

Compania Twitter va comunica vineri angajaților prin e-mail dacă au fost concediați, închizându-și temporar birourile și împiedicând accesul personalului, după o săptămână de incertitudine cu privire la viitorul companiei sub conducerea noului proprietar Elon Musk.

Compania a precizat într-un e-mail adresat personalului că va avertiza angajații vineri, până la ora 9.00, (ora 18:00 ora României) despre reducerile de personal.

“În efortul de a plasa Twitter pe o cale sănătoasă, vom trece vineri prin procesul dificil de reducere a forței de muncă la nivel global”, se arată în e-mailul trimis joi, consultat de Reuters.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, intenționează să reducă aproximativ 3.700 de angajați ai Twitter, adică aproximativ jumătate din forța de muncă, în timp ce încearcă să reducă costurile și să impună o nouă etică de lucru exigentă, potrivit unor planuri interne analizate de Reuters în această săptămână.

Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Twitter a precizat în e-mail că birourile sale vor fi închise temporar și tot accesul la ecusoane va fi suspendat pentru “a contribui la asigurarea siguranței fiecărui angajat, precum și a sistemelor Twitter și a datelor clienților”.

Compania a precizat că angajații care nu au fost afectați de concedieri vor fi notificați prin intermediul adreselor de e-mail de la locul de muncă. Angajații care au fost concediați vor fi notificați cu următorii pași pe adresele lor de e-mail personale, se arată în nota de serviciu.

Unii angajați au postat pe Twitter că accesul lor la sistemul IT al companiei a fost blocat și s-au temut dacă acest lucru sugerează că au fost concediați.

“Se pare că sunt șomer, oameni buni. Tocmai am fost deconectat de la distanță de pe laptopul meu de lucru și eliminat din Slack”, a scris pe Twitter un utilizator cu contul @SBkcrn, al cărui profil este descris ca fiind fost manager senior de comunitate la Twitter.

Un proces colectiv a fost intentat joi împotriva Twitter de către angajații săi, care au susținut că firma a efectuat concedieri în masă fără a oferi preavizul necesar de 60 de zile, încălcând astfel legislația federală și cea din California.

Musk a ordonat echipelor Twitter să facă până la 1 miliard de dolari în economii anuale de costuri de infrastructură, potrivit a două surse familiare cu această chestiune și unui mesaj intern Slack analizat de Reuters.

El a golit deja rândurile de conducere ale companiei, concediind directorul general și principalii directori financiari și juridici. Alții, inclusiv cei care se aflau în fruntea diviziilor de publicitate, marketing și resurse umane ale companiei, au plecat pe parcursul săptămânii trecute.

Prima săptămână a lui Musk în calitate de proprietar al Twitter a fost marcată de haos și incertitudine. Au fost programate două întâlniri la nivelul întregii companii, pentru ca apoi să fie anulate câteva ore mai târziu. Angajații au declarat pentru Reuters că au fost lăsați să pună cap la cap informațiile prin intermediul rapoartelor din mass-media, al grupurilor de mesagerie privată și al forumurilor anonime.

Concedierile, care erau așteptate de mult timp, au răcit celebra cultură corporatistă deschisă a Twitter, care a fost lăudată de mulți dintre angajații săi.

“Dacă vă aflați într-un birou sau sunteți în drum spre un birou, vă rugăm să vă întoarceți acasă”, a precizat Twitter în e-mailul de joi.

La scurt timp după ce e-mailul a ajuns în căsuțele de e-mail ale angajaților, sute de persoane au inundat canalele Slack ale companiei pentru a-și lua rămas bun, au declarat doi angajați pentru Reuters. Cineva l-a invitat pe Musk să se alăture canalului, au spus sursele.

 

 

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *