“Conferința roboților”: China își prezintă cele mai recente descoperiri tehnologice

Redacția aug. 20, 2023 0 comentarii
roboti china

Roboții umanoizi devin din ce în ce mai reali, iar roboții inspirați de câini sunt din ce în ce mai ascultători și mai agili, datorită inteligenței artificiale și altor evoluții tehnologice, transmite Euronews, care prezintă câteva dintre produsele afișate la Conferința Mondială a Roboților din China.

Droizii cățeluși s-au alăturat androizilor la Conferința mondială anuală a roboților de la Beijing.

Conferința Mondială a Roboților este o ocazie pentru companiile chineze de tehnologie de a-și prezenta produsele robotice realizate în diverse scopuri, inclusiv pentru companie, producție și chirurgie.

Foto: Chinese Embassy Manila, Facebook

Făcând cu ochiul, făcând grimase sau dând din cap, roboții au imitat expresiile vizitatorilor la o expoziție de roboți din Beijing, scrie AP.

Aceștia se numărau printre creațiile care i-au uimit pe cei prezenți la Conferința mondială anuală a roboților, unde companiile au prezentat roboți concepuți pentru o gamă largă de utilizări, inclusiv pentru producție, chirurgie și companie.

Capetele animatronice și roboții umanoizi expuși la standul EX Robots în această săptămână personificau imaginea a ceea ce ar trebui să fie roboții în imaginația populară, cu piele sintetică și expresii faciale realiste, completate de brațe și mâini mobile.

Directorul executiv Li Boyang a declarat că aceștia sunt ideali pentru roluri care necesită interacțiunea cu publicul, cum ar fi în muzee, atracții turistice, cadre școlare și “scenarii de însoțire”.

Droizii cățeluși – un punct de sprijin al târgurilor de înaltă tehnologie – au fost prezenți în forță, menționează AP. Roboții canini au dat mâna cu vizitatorii târgului și au făcut echilibristică pe labele din față.

În altă parte a târgului, brațele robotizate au servit ceai chinezesc, au pregătit conuri de înghețată, au aruncat mingi de ping-pong și au făcut vizitatorilor masaje pe spate.

Roboții de recoltare au demonstrat cum pot culege merele de pe ramură, în timp ce un robot artist a desenat portrete ale vizitatorilor.

Brațele robotizate industriale pentru liniile de producție ale fabricilor au captat, de asemenea, atenția. Unul dintre obiectivele liderului chinez Xi Jinping este de a muta vastul sector manufacturier al țării de la crearea de bunuri ieftine la o producție de înaltă tehnologie, iar roboții industriali vor fi un element important al acestui plan.

Foto: Chinese Embassy Manila, Facebook

La Conferința Mondială a Roboților 2023 din capitala Chinei, Beijing, vizitatorii au avut parte de o expoziție de roboți umanoizi plini de viață, cu o nouă tehnologie care îmbunătățește expresiile și gesturile roboților cu aspect uman, relatează și Reuters.

 

Foto: Chinese Embassy Manila, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *