Confirmare: Guvernul a discutat în primă lectură programul de investiții de 50 de miliarde lei pentru primării / Discuții și privind ordonanța pentru actualizarea prețurilor contractelor, din cauza scumpirii materialelor de construcție

Carmen Radu aug. 11, 2021 1 comentarii
Florin-Citu-InquamPhotos-Octav-Ganea-4

Guvernul a discutat miercuri, în primă lectură, ordonanța de urgență pentru aprobarea programului național de investiții „Anghel Saligny”, cu o valoare de 50 de miliarde de lei, a declarat premierul Florin Cîțu, confirmând informațiile Economedia. Totodată, a fost discutată și o ordonanță pentru suplimentarea sumelor din PNDL și o altă ordonanță pentru actualizarea prețurilor contractelor publice, în contextul scumpirii materialelor de construcții.

Principalele declarații:

În ședința de Guvern de astăzi am avut în primă lectură ordonanța de urgență pentru aprobarea programului național de investiții Anghel Saligny, un program de investiții pentru autoritățile locale, prin care vom putea să implementăm asfaltare de drumuri, canalizare și apă, un program care va avea un buget de 50 de miliarde de lei și se va întinde pe minim 6 ani de zile.

Din punctul meu de vedere este inadmisibil ca astăzi, în 2021, să nu avem drumuri asfaltate în toate localitățile, să nu avem canalizare și apă, lucruri de bază pe care trebuia să le avem până acum făcute. Le vom face în acest mandat.

Tot în primă lectură am avut o ordonanță simplă care va permite suplimentarea sumelor din PNDL acolo unde e cazul, adică acolo unde e nevoie de bani pentru a se putea încheia investițiile începute. Așa am făcut la începutul anului pentru cele din PNDL 1.

Tot în primă lectură am avut o ordonanță de urgență care se referă la actualizarea prețurilor pentru contracte publice. Cred că este primul exemplu din UE unde există o astfel de ordonanță. De ce este diferit și important? Pentru că am ținut foarte tare ca această ordonanță să aibă criterii foarte clare pentru creșteri, dar și pentru scăderea prețurilor. Dacă vor crește prețurile să fie contractele modificate, dacă scad prețurile, să fie contractele modificate. În ambele sensuri mergem, nu doar într-o direcție. Pentru că prețurile se mișcă și în sus și în jos.

 

Comentarii

  1. Hai cu jaful!
    Primari fara creier fac sali de sport in sate in curs de desfiintare.
    Sau asfaltarea ierbii!
    O intelege Catu?
    Jaful?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.