Consilierul prezidențial ucrainean spune că Ucraina nu semnează niciun document cu Rusia ca parte a acordului privind exportul de cereale

Redacția iul. 22, 2022 0 comentarii
porumb cereale

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a declarat, vineri, că Ucraina nu va semna niciun document cu Rusia ca parte a acordului privind exportul de cereale, însă Kievul şi Moscova vor semna în schimb acorduri paralele privind exporturile de cereale cu ONU, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Mihailo Podoliak a adăugat că orice „provocare” din partea Rusiei cu privire la acord va fi primită cu un răspuns militar.

„Ucraina nu semnează niciun document cu Rusia. Semnăm un acord cu Turcia şi ONU şi ne asumăm obligaţii faţă de acestea. Rusia semnează un acord în oglindă cu Turcia şi ONU”, a afirmat Podoliak pe contul său de Twitter.

El a subliniat că navele ruseşti nu vor escorta transporturile cerealelor şi nu vor exista reprezentaţi ruşi în porturile ucrainene, iar ”în caz de provocări, va exista un răspuns militar imediat”

„Toate inspecţiile navelor de transport vor fi efectuate de echipe comune în apele turceşti, dacă va fi nevoie”, a conchis oficialul ucrainean.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *