Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care grupul româno-belgian EMI preia Kidra Tech SRL

Redacția sept. 25, 2023 0 comentarii
EMI Group

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că aautorizat tranzacţia prin care grupul româno-belgian EMI (Emi Equipement Maintenance Industrie SA), cu activitate în domeniul soluțiilor și serviciilor complete pentru acces industrial, preia Kidra Tech SRL, jucător în comerțul cu uși pietonale automate, comercializarea de sisteme de parcare și smart mobility și comerțul cu diverse materiale pentru acoperișuri.

„Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Emi Equipement Maintenance Industrie S.A. intenţionează să preia Kidra Tech SRL”, anunţă autoritatea de concurenţă.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Emi Equipement Maintenance Industrie S.A. desfăşoară, în principal, activităţi comerciale privind producţia de închideri industriale (uşi industriale) şi servicii conexe de instalare on-site şi mentenanţă a acestora. EMI Group oferă servicii de mentenanță pentru sisteme de acces pentru clădiri logistice și industriale, cu o suprafață de peste 5 milioane mp, efectuând peste 2.000 de proiecte de instalare la cheie pentru peste 1.500 de clienți unici anual.

În iulie, Innova Capital, o firmă de investiții poloneză, care a primit recent finanțare de 20 de milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, a achiziționat 51% din acțiunile EMI Group, un mare producător român de uși industriale, fondat de antreprenorul francez Jerome France. Românii de la Morphosis cumpăraseră ei, în 2021, pachetul majoritar de acțiuni din EMI.

Principalele activităţi ale Kidra Tech S.R.L sunt în comerţul cu uşi pietonale automate, comercializarea de sisteme de parcare şi smart mobility şi comerţul cu diverse materiale pentru acoperişuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *