Consiliul Concurenţei va acorda asistenţă instituţiilor din Republica Moldova şi Ucraina  

Redacția apr. 19, 2023 0 comentarii
Bogdan Chirițoiu Consiliul Concurentei 1 foto Facebook

Consiliul Concurenţei din România a semnat, alături de autorităţi din mai multe state ale Uniunii Europene, memorandumul de cooperare regională în domeniul concurenţei, care stabileşte acordarea de asistenţă tehnică instituţiilor din Republica Moldova şi Ucraina.

O delegaţie a Consiliului Concurenţei, condusă de Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei participă, în perioada 18-19 aprilie la Varşovia, la ceremonia de semnare a memorandumului, alături de autorităţi din Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Moldova şi Ucraina, se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă.

Astfel, instituţiile semnatare vor acorda asistenţă tehnică agenţiilor similare din Republica Moldova şi Ucraina, în contextul parcursului european al celor două ţări şi vor asigura schimbul de experienţă la nivel regional.

“Autoritatea de concurenţă din România colaborează de peste 10 ani cu instituţiile din Republica Moldova şi Ucraina, implementând două proiecte de Twinning în domeniul concurenţei şi ajutorului de stat şi participând cu echipe de experţi în mai multe proiecte de asistenţă tehnică cu ocazia acţiunilor bilaterale. Suntem, astfel, una dintre cele mai calificate autorităţi pentru a sprijini agenţiile din Republica Moldova şi Ucraina să reformeze politicile de concurenţă în perioada de pre-aderare la blocul comunitar, având în vedere experienţa acumulată”, a declarat Bogdan Chiriţoiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *