Consiliul General al Bucureștiului va dezbate pe 8 noiembrie finanțarea câtorva zeci de proiecte prin PNDL 3

primaria Capitalei

Consiliul General al Municipiului București va dezbate și probabil va aproba, în ședința din 8 noiembrie, finanțarea a câtorva zeci din proiectele mari ale Bucureștiului, în special în domeniul infrastructurii rutiere, potrivit ordinii de zi a ședinței. Valoarea totală a proiectelor trece de opt miliarde de lei. Banii provin din programul Anghel Saligny, care a rupt coaliția PNL-USR-UDMR.

Primăria generală are în plan cel puțin 25 de proiecte de investiții, printre care se numără:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivului de investiții “Străpungere b-dul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu Etapa II – km 2+400 – intersecție Calea Vitan Bârzești”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare din Programul național de investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții “Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea între Strada Brașov și Terminal Tramvai 41″
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivului de investiții “Drum de acces în Cartier Henri Coandă prin Str. Biharia” în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier între bucla de întoarcere Piața Unirii și bucla de întoarcere Sf. Gheorghe”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe Bulevardul Chișinău, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe B-dul. Dimitrie Pompeiu, Șos. Petricani, B-dul. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Reînvierii și Str. Turmelor”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe B-dul. Pache Protopopescu și Str. Traian”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe B-dul. Theodor Pallady, B-dul 1 Decembrie, B-dul. Basarabia, Calea Călărașilor, B-dul. Corneliu Coposu inclusive Bucla Complex Titan”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții „ANSAMBLUL URBAN COMPLEX – POD MIHAI VODĂ, POD PIETONAL ȘI PENTRU BICICLIȘTI PESTE DÂMBOVIȚA”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții „SPAȚIU PUBLIC URBAN PODUL CALICILOR – ANSAMBLU URBAN DOMNIȚA BĂLAȘA, AMENAJARE URBANĂ PALATUL DE JUSTIȚIE”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții „PIAȚA CONSTITUȚIEI – SPAȚIU PUBLIC”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții „Traseu prioritar pietonal și de bicicliști (include 42 subproiecte)”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare, pentru obiectivul de investiții „PROIECT CHEIUL DÂMBOVIȚEI UNIRII – IZVOR, SPLAIUL INDEPENDENȚEI, POD UNIRII – POD IZVOR”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare, pentru obiectivul de investiții: „RECONFIGURARE CALEA MOȘILOR ÎNTRE STRADA BĂRĂȚIEI ȘI BULEVARDUL CAROL I”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, din programul național de investiții „Anghel Saligny”, pentru obiectivul de investiții ”Dâmbovița – axa creativă a orașului”

Programul „Anghel Saligny”, căruia i se mai spune și PNDL 3, este cel care a declanșat criza politică în România, după ce USR PLUS, nemulțumit de modul de punere în practică a programului, a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului din care făcea parte.

Programul „Anghel Saligny”, considerat o continuare a programelor PNDL 1 și 2, prevede alocarea către zona rurală a 50 de miliarde de lei, pentru proiecte de infrastructură, banii pentru proiecte urmând să fie acordați pe șapte ani. Programul a fost adoptat de Guvernul Cîțu la începutul lunii septembrie.

Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *