Consiliul Uniunii Europene spune că sancțiunile împotriva Rusiei nu se aplică și produselor agricole și alimentare

Redacția iun. 21, 2022 0 comentarii
frizon group, agricultura

Sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei nu se aplică produselor agricole și alimentare și nu împiedică exporturile rusești către țări terțe, a precizat Consiliul UE într-un comunicat, transmite Interfax.

„Nu există sancțiuni ale UE asupra exporturilor rusești de produse alimentare pe piețele globale. Sancțiunile UE nu interzic importul și transportul de produse agricole rusești, plata pentru aceste exporturi rusești sau furnizarea de semințe de către țările terțe – acestea vizează doar persoanele și entitățile sancționate”, se arată în declarație.

„Sancțiunile sunt special concepute pentru a nu viza produsele alimentare și agricole și, acolo unde este cazul, interdicțiile sectoriale includ excepții specifice pentru aceste produse. Sancțiunile UE nu se aplică țărilor terțe sau operatorilor din afara UE din țările terțe”, se arată în comunicat.

Șefii politicii externe a UE s-au angajat să colaboreze cu partenerii globali și să ia măsuri rapide și cuprinzătoare pentru a aborda cele mai grave consecințe asupra securității alimentare, se arată în comunicat.

Aceștia s-au angajat să fie solidari cu țările partenere cele mai afectate, să le acorde ajutor de urgență și sprijin pentru a stimula producția durabilă, reziliența și transformarea sistemului alimentar, să ajute Ucraina să își exporte produsele agricole prin diferite rute și să promoveze rolul central al Grupului ONU de răspuns la criza globală în coordonarea eforturilor globale.

Sursa foto: Frizon, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *