Constructorul european de avioane Airbus a livrat 295 de aeronave în prima jumătate a anului, sub performanțele din 2021

Airbus E-Fan X Sursa foto: Airbus

Constructorul european de avioane Airbus a livrat 58 de avioane de linie în iunie, ducând livrările din prima jumătate a anului la aproximativ 295 de aeronave, uşor sub performanţa de la jumătatea anului trecut, au declarat surse din industrie, citate de Reuters, transmite News.ro.

Airbus a refuzat să comenteze orice cifre înainte de actualizarea lunară care va fi publicată vineri.

Airbus vizează ca pe ansamblul acestui an să livreze 720 de avioane.

În prima jumătate a anului trecut, compania a livrat 297 de avioane. De atunci, producătorul de avioane spune că a crescut producţia în conformitate cu o traiectorie anunţată, dar analiştii spun că progresul său a fost împiedicat de problemele lanţului de aprovizionare.

Pe de altă parte, Airbus a ridicat miza conflictului său cu Qatar Airways, care îi cere despăgubiri pentru defectele de suprafaţă ale avioanelor A350 destinare curselor pe distanţe lungi, prin revocarea unui contract care prevede livrarea a patru avioane, au spus trrei persoane apropiate situaţiei.

Airbus insistă că avioanele aflate în litigiu sunt sigure, în timp ce operatorul din Golf susţine că nu a primit încă nişte răspunsuri legate de navigabilitate şi refuză să preia livrări.

Sursa foto: Airbus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *