Continental spune că a angajat anul trecut 1.500 de oameni pentru operațiunile sale din România. Compania anunță pentru acest an investiții comparabile cu cele din 2022, când acestea au ajuns la 180 de milioane de euro

Redacția mart. 15, 2023 0 comentarii
Continental foto

Compania din sectorul automotive Continental anunță că a investit aproximativ 180 de milioane de euro în operațiunile sale din România în 2022 și a trecut de 19.000 de angajați. „Software-ul este viitorul industriei automotive”, spune șeful companiei în România. Pentru acest an, investițiile planificate vizează valori comparabile cu cele de anul trecut, atât în ceea ce privește extinderea sediilor, cât și în noi echipamente pentru centrele de inginerie și pentru fabricile de anvelope, de componente electronice și ContiTech din România.

Continental a adăugat investiții în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro în operațiunile sale din România și a trecut de pragul de 19.000 de angajați la final de an 2022, comparativ cu 17.500 în 2021, conform datelor puse la dispoziție de companie. Creșterea a fost preponderent în centrele de cercetare și dezvoltare, dar și la nivelul unităților de producție.

2022 a fost un an în care concernul a finalizat proiecte importante: deschiderea extensiei centrului de inginerie automotive din Timișoara, precum și inaugurarea primei megafabrici din cadrul grupului Continental, tot în capitala Banatului: centrul de producție automotive a adăugat a treia extensie și a pus în funcțiune linii noi pentru cele mai recente tehnologii, mărind gama de produse pe care megafabrica le va dezvolta pentru noile domenii de interes ale industriei auto. De asemenea, activitatea fabricilor ContiTech, a celei de anvelope, precum și a celei automotive din Sibiu, la fel ca a centrelor de cercetare și dezvoltare  din Iași, Sibiu și Timișoara (Automotive și ContiTech) au înregistrat investiții în echipamente, precum și în dezvoltarea personalului.

“Software-ul este viitorul industriei automotive. Tehnologiile inovative, cele mai noi competențe din domeniu folosite de specialiștii noștri, precum inteligența artificială, securitatea cibernetică, cloud computing, alături de produsele de ultimă generație fabricate în unitățile noastre de producție (anvelope, automotive și ContiTech) dau o nouă formă sectorului auto și mobilității, a  modului sustenabil în care ne vom deplasa în următorii ani. Activitatea colegilor mei pune accentul pe instrumentele de care vom avea nevoie și care fac întreg ecosistemul de mobilitate mai inteligent, mai convenabil și mai confortabil. Bineînțeles, zona de inginerie, care acoperă domenii precum hardware, design, mecanică și celelalte arii de lucru, va rămâne un pilon de bază al afacerii companiei și în acest an, întregită de software care are  un impact semnificativ în transformarea industriei”, a declarat Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Compania a investit, în țara noastră, aproximativ 180 de milioane de euro în 2022, spun reprezentanții firmei.

Activitatea companiei în România se va concentra în acest an pe siguranță activă  și pasivă, conducere autonomă, experiența utilizatorului auto, arhitectură auto, digitalizare, industrie 4.0.

Proiectele la care lucrează echipele din România vizează anvelope, instrumentare de bord, sisteme electronice de siguranță pasivă și activă, radare și senzori, unități electronice și tehnologii software, atât pentru industria automotive, cât și pentru o mobilitate inteligentă.

Pentru 2023, compania are planificat să continue angajările. De asemenea, investițiile planificate vizează valori comparabile cu cele de anul trecut, atât în ceea ce privește extinderea sediilor, cât și în noi echipamente pentru centrele de inginerie și pentru fabricile de anvelope, de componente electronice și ContiTech din România.

Șase unități de producție și patru centre de inginerie în România

Continental a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 39,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 57 de țări și piețe. În perioada 1999 – 2022 Continental a investit peste 2.2 miliarde de euro în activităţile din România, potrivit datelor transmise de companie. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

 

Foto: Continental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *