Continuă ieftinirea carburanților la Petrom/ Motorina și benzina au ajuns să aibă același preț

Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit din nou carburanții, la o săptămână după precedenta reducere de prețuri. De data aceasta, a scăzut doar prețul benzinei cu 4 bani pe litru, iar acum benzina standard și motorina standard au același preț.

Este o situația rară pentru piața din România, ultima dată s-a întâmplat în primăvara anului trecut.

Modificarea de preț de joi 23 mai 2024 este cea de-a zecea din ultima lună.  Ieftinirea carburanților a început  pe 20 aprilie, zi în care motorina a scăzut sub 7,5 lei pe litru. 

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează joi, 23 mai 2024, următoarele prețuri: 7,16 lei pentru un litru de benzină standard și 7,16 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 7,10 lei și 7,17 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,14 lei și 7,17 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 2,7%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 10 lei mai puțin decât în urma cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 4,4 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 16,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *