Contractele futures pe Nasdaq scad, după ce Tesla avertizează că nu își va atinge ținta pentru livrările din 2022

tesla, masina electrica Sursă fotă: Unsplash

Contractele futures ale indicilor bursieri americani au scăzut joi, cele ale Nasdaq fiind cele mai afectate, după ce Tesla nu a reușit să îndeplinească estimările privind veniturile trimestriale și a avertizat că nu-și va atinge ținta de livrare a vehiculelor, transmite Reuters.

Acțiunile producătorului de vehicule electrice (TSLA.O) au scăzut cu 6,1% în precomercializare, deoarece compania a semnalat provocări logistice persistente, livrările din trimestrul patru crescând cu mai puțin de 50% față de obiectivul vizat.

Alte acțiuni de creștere megacapacități precum Alphabet Inc (GOOGL.O), Meta Platforms Inc (META.O), Netflix Inc (NFLX.O), Mirosoft Corp (MSFT.O) și Amazon.com (AMZN.O) au scăzut, de asemenea, între 0,7% și 1,3%.

Analiștii au majorat așteptările privind creșterea profitului companiilor din S&P 500 în trimestrul al treilea la 3%, de la 2,8%, potrivit datelor Refinitiv. Dar cifra este în continuare mult mai mică decât prognoza lor de creștere de 11,1% de la începutul lunii iulie.

 

Sursă fotă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *