Coreea de Sud amendează Google cu aproape 180 de milioane de dolari

google, sediu Sursa foto: Pixabay

Autoritatea însărcinată cu concurența în Coreea de Sud a condamnat marți Google la o amendă de aproape 180 de milioane de dolari pentru abuz de poziție dominantă pe piața aplicațiilor mobile, scrie boursorama.com.

Această decizie vine la două săptămâni după ce Seulul a adoptat o lege care interzice Apple și Google să forțeze dezvoltatorii de aplicații să le folosească sistemele de plată, declarând astfel ilegale foarte profitabilele monopoluri pe App Store și Play Store.

Cei doi giganți americani sunt supuși unor critici puternice, în special pentru comisioane de până la 30% pentru vânzările de aplicații.

Săptămâna trecută, o judecătoare americană a decis că Apple nu poate impune dezvoltatorilor de soft folosirea propriului său sistem de plăți, în cadrul procesului cu Epic Games.

Google și Apple domină piața aplicațiilor online în Coreea de Sud, a 12-a putere economică mondială și lider în domeniul noilor tehnologii.

Comisia însărcinată cu concurența (KFTC) anchetează Google din 2016, sub acuzația că a împiedicat producătorii locali de smartphones, în special Samsung, să-și dezvolte sisteme de operare (OS) Android.

Comisia a decis că Google a încălcat regulile privind concurența în virtutea unui acord care împidică producătorii de smartphones să instaleze versiuni modificate de Android pe aparatele lor.

“Din această cauză, proucătorii de smartphones nu au putut lansa produse inovatoare cu noi servicii”, a stabilit KFTC.

Gigantul american a fost condamnat la o amendă de 176,8 milioane de dolari și trebuie să ia măsuri rectificative.

Play Store a înregistrat venituri de aproape 6.000 miliarde wons (4,3 miliare euro) în 2019, respectiv 63% din piața Coreii de sud.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *