„Covid va deveni gestionabil, deja a devenit” / Cum a ajuns BioNTech să asigure în mod natural cota de gen

Vaccin pfizer biontech, coronavirus

Cofondatoarea și directoarea medicală a BioNTech, compania germană care a dezvoltat un vaccin anti-Covid-19 împreună cu Pfizer, afirmă, într-un interviu pentru CNBC, că lumea „nu trebuie să trăiască cu frica” virusului.

„Covid va deveni gestionabil. A început deja să devină gestionabil”. a afirmat Dr. Ozlem Tureci.

Cu toate acestea, a precizat ea, va trebui „să ne întoarcem la o nouă normalitate, deoarece virusului ne va însoți, încă, câțiva ani”.

Întrebată despre îngrijorările privind noile variante de coronavirus, aceasta a declarat că BioNTech “evaluează în mod continuu aceste noi variante, și vor fi mai multe”.

Tureci a înființat BioNTech în 2008, împreună cu soțul ei, directorul executiv Ugur Sahin. Ea a menționat că este nevoie de mai multe date pentru a evalua ieșirea din pandemie, dar viitoare doze booster ar putea fi date „la fiecare 12 sau 18 luni”.

Echilibru natural între sexe

În condițiile în care lucrările pentru vaccinul Oxford–AstraZeneca Covid au fost conduse tot de femei, Tureci spune că astfel de exemple puternic mediatizate de echilibru între sexe în știință sunt „foarte importante”.

“Cred cu sinceritate că unul dintre secretele pentru care am avut succes ca echipă și companie este faptul că avem o echipă echilibrată din punct de vedere al genului. Aproape jumătate din angajați sunte femei și la fel, la nivelul managementului de top, jumătate sunt femei”, a explicat ea.

“Cu toate acestea, am realizat de asemenea că în echipa noastră nu am recrutat femei pentru că am vrut să realizăm cota de gen, a venit natural … Și se dovedește că jumătate din noi sunt femei”.

Sursa Foto: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.