CPI Property Group, deținut de cehul Radovan Vitek, aproape controlul a 48,18% din Immofinanz, după ce oferta de achiziție a acțiunilor a fost acceptată și de S Immo

immofinanz, stop shop, apartamente

Deși CPI Property Group, deținut de afaceristul ceh Radovan Vitek, a majorat oferta petru acțiunile Immofinanz la 23 de euro pe acțiune și a ajuns la aproximativ 48,18% dintre acțiuni deținute, prin achiziția acțiunilor deținute de S Immo, Consiliul Executiv și Consiliul de Supraveghere consideră în continuare prețul îmbunătățit al ofertei ca fiind prea scăzut, având în vedere valoarea actuală a companiei.

Potrivit Comitetului Executiv și Consiliului de Supraveghere al Immofinanz, oferta include reduceri substanțiale la toți indicatorii cheie ai acțiunilor (valoarea contabilă IFRS, EPRA NAV și EPRA NTA), la prețul acțiunilor înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19 și la primele oferite pentru alte preluări publice din sectorul imobiliar european. De asemenea, nu reușește să reflecte îmbunătățirea durabilă a indicatorilor cheie pentru activitățile comerciale curente ale Immofinanz și perspectivele de dezvoltare viitoare.

Cumpărarea tuturor acțiunilor Immofinanz deținute de S Immo prin filiala CEE Immobilien va oferi CPIPG o investiție de cel puțin 48,18% după validarea tranzacției de către autoritățile de fuziune și închiderea pentru cumpărare și va reprezenta realizarea unei investiţii de control în Immofinanz, mai ales că S Immo a fost de acord să vândă toate acțiunile către către CPIPG.

De asemenea, este foarte probabil ca oferta să permită CPIPG să obțină majoritatea drepturilor de vot în Immofinanz. Această ofertă oferă acționarilor și deținătorilor de obligațiuni convertibile o opțiune de ieșire în legătură cu obținerea controlului de către CPIPG – mai ales pentru investiții de volum mai mare, iar Directoratul subliniază că decizia de acceptare sau respingere a ofertei trebuie luată în mod individual de către fiecare acționar sau deținător de obligațiuni convertibile, ținând cont în special de avantajele și dezavantajele, precum și de situația personală a investitorului și așteptările pentru viitor.

La 30 septembrie 2021, portofoliul imobiliar din România al Immofinanz avea o valoare contabilă de 777,7 milioane de euro, echivalentul a 15,4% din portofoliul total al companiei. Cele 13 investiții au o suprafață închiriabilă de aproximativ 334.000 mp, cu o rată de ocupare de 94%. Cele mai mari proprietăți includ două clădiri de birouri din București, myhive S-Park și myhive Metroffice, precum și două centre comerciale VIVO! Cluj și VIVO! Constanța.

De asemenea, Immofinanz a înregistrat o creștere cu 60% până la 180,4 milioane euro și a profitului net (295,7 milioane euro față de -98,3 milioane euro) în primele trei trimestre ale anului 2021.

Planurile companiei prevăd extinderea portofoliului de la nivelul actual de cinci miiarde de euro la aproximativ șase miliarde euro cu brandul STOP SHOP (cel mai mare operator de parcuri de retail din Europa) și brandul myhive (soluții de birou inovatoare și flexibile) în 2022.

De asemenea, compania de investiții și dezvoltare austriacă va intra pe piața locuințelor durabile și la prețuri accesibile (TOP on STOP) va crea oportunități suplimentare de câștiguri și va crește diversificarea.

Sursa foto: Immofinanz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.