Immofinanz intră pe piața rezidențială. Austriecii vor construi 12.000 de apartamente deasupra parcurilor de retail STOP SHOP

immofinanz, stop shop, apartamente

Pe un model asemănător cu cel al NEPI Rockcstle, care va dezvolta apartamente lângă mall-urile deținute, austriecii de la Immofinanz vor intra pe piața rezidențială și vor construi locuințe peste parcurile de retail cu un singur etaj STOP SHOP. Acestea vor fi supra-construite pentru a crea locuințe cu prețuri reduse, prietenoase cu resursele și vor crea până la 12.000 de apartamente noi pe termen mediu.

„Având în vedere deficitul și costul în creștere al terenurilor din interiorul orașului și lipsa actuală de locuințe, avem o resursă masivă cu cea mai mare rețea de parcuri din Europa cu amănuntul. Cu Top on STOP, dorim acum să folosim cât mai bine această oportunitate și, ca dezvoltator imobiliar cu experiență, oferim locuințe la prețuri accesibile și durabile și susținem utilizarea responsabilă a resurselor funciare valoroase ”, a explicat Dietmar Reindl, COO al Immofinanz.

Noul concept Top on STOP implică construirea excesivă a parcurilor de retail cu un singur etaj din marca STOP SHOP pentru a crea locuințe cu preț redus, adiacente furnizorilor locali și facilităților de agrement.

„În acest fel, ne confruntăm cu trei dintre cele mai mari provocări ale timpului nostru: avansăm densificarea și luptăm împotriva etanșării terenului. Creăm locuințe de înaltă calitate pentru persoanele cu venituri mici și medii. Și construim locuințe neutre din punct de vedere climatic cu conceptele noastre planificate de construcție din lemn și de energie ecologică”, a adăugat Reindl.

Portofoliul STOP SHOP al Immofinanz acoperă în prezent aproximativ 100 de locații din zece țări europene, iar planurile prevăd o creștere la 140 de proprietăți în următorii ani. Din păcate în România se află deocamdată un singur parc de retail STOP SHOP în Botoșani.

„Pe termen mediu, intenționăm să construim peste 50% din locațiile noastre actuale și viitoare STOP SHOP cu apartamente de închiriat la prețuri accesibile. Aceasta ar reprezenta până la 600.000 mp de spațiu rezidențial sau aproape 12.000 de apartamente inteligente și durabile. Începem cu proiecte-pilot în Austria și țările vecine și – ca și în cazul celorlalte produse imobiliare – un grad ridicat de standardizare va permite apoi lansarea rapidă. Un alt beneficiu implică costurile mai mici de investiții, deoarece construim pe proprietăți existente. Acest lucru va genera, de asemenea, o rentabilitate rezidențială atractivă pentru acționarii noștri din acest segment“, a indicat Stefan Schönauer, director financiar al Immofinanz.

Apartamentele Top on STOP vor fi construite modular din lemn vor permite combinații, de la mini-mansarde la apartamente de familie, apartamente cu camere de birou la domiciliu sau unități separate pentru oaspeți sau îngrijitori. Conceptul de energie neutră din punct de vedere climatic include utilizarea fotovoltaicii, recuperarea căldurii și a energiei geotermale, precum și desigilarea terenului prin ecologizare și instalarea de zone comune, cum ar fi locuri de joacă, zone de întâlnire sau grădini pe acoperiș. Primul proiect pilot a început deja și va fi implementat rapid după permisele municipale.

Sursa foto: Immofinanz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *