Credit Suisse ar putea concedia 5.000 de angajați (Reuters)

Suisse Secrets Sursa foto: OCCRP

Credit Suisse ia în considerare eliminarea a aproximativ 5.000 de locuri de muncă, adică a unui post din zece, ca parte a unei campanii de reducere a costurilor la a doua mare bancă din Elveția, transmite Reuters, citând o sursă cu cunoștințe directe despre acest subiect.

Amploarea potențialelor reduceri de locuri de muncă subliniază provocarea cu care se confruntă Credit Suisse și noul său director general, care încearcă să o readucă pe linia de plutire după o serie de scandaluri.

Banca a refuzat să comenteze în afară de faptul că a repetat că va oferi o actualizare a revizuirii strategiei sale odată cu rezultatele din al treilea trimestru, spunând că orice raportare privind rezultatele este speculativă.

Credit Suisse a numit anul 2022 un an de “tranziție”, cu o schimbare de gardă, o restructurare pentru a reduce asumarea de riscuri în domeniul bancar de investiții și o consolidare a gestionării averilor.

Banca cu sediul la Zurich a respins speculațiile potrivit cărora ar putea fi cumpărată sau divizată.

Discuțiile privind reducerea locurilor de muncă sunt în curs de desfășurare, iar numărul reducerilor ar putea să se schimbe în continuare, a precizat sursa citată. Ziarul elvețian Blick a raportat anterior că peste 3.000 de locuri de muncă vor fi desființate.

Credit Suisse a declarat deja că va reduce costurile sub 15,5 miliarde de franci elvețieni (15,8 miliarde de dolari) pe termen mediu, față de 16,8 miliarde de franci pe an în acest an.

Până în prezent, nu a prezentat reduceri de locuri de muncă.

Ulrich Koerner, care a fost promovat în funcția de director general al Credit Suisse în urmă cu puțin peste o lună, a primit sarcina de a reduce activitatea de investiții bancare și de a reduce costurile cu peste 1 miliard de dolari pentru a ajuta banca să se redreseze după o serie de eșecuri și scandaluri.

 

Sursa foto: OCCRP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *