Creștere de 180% pentru numărul de pasageri transportați de Blue Air în aprilie, față de aceeași lună a anului trecut

blue air, avion

Operatorul aerian Blue Air a transportat 236.000 de pasageri în cursul lunii aprilie a acestui an, în creştere cu 180% faţă de perioada anului trecut, arată datele publicate de companie și citate de Agerpres.

A fost înregistrat un salt de 22% a numărului de pasageri către şi dinspre România, comparativ cu perioada pre-pandemică 2019.

În perioada analizată, compania a consemnat un grad de încărcare ridicat pentru industrie, de 86%, şi a deservit peste 85 destinaţii.

Oficialii Blue Air menţionează că perspectiva rămâne pozitivă, având în vedere revenirea cererii de vârf în aprilie, dar estimează că, în timpul sezonului de vară, cererea ar putea fi afectată de preţurile prohibitive ale combustibilului, “care vor creşte în mod inevitabil tarifele aeriene în cursul verii”.

“Rămânem îngrijoraţi de faptul că cererea este concentrată în perioadele de vârf, iar cea mai recentă creştere a preţurilor combustibilului pentru avioane ameninţă să amâne recuperarea anticipată, în ciuda eforturilor pe care companiile aeriene le-au depus pentru a reveni la nivelurile pre-pandemie”, a declarat Krassimir Tanev, Chief Commercial Officer al Blue Air.

În vara anului 2022, Blue Air operează un total de 109 rute, inclusiv 41 de rute noi şi peste 30 de rute exclusive.

Sursa foto: Blue Air, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *