Cum a primit Cătălin Drulă singurul aviz favorabil la audieri: Președintele PSD al comisiei de specialitate s-a încurcat și a supus greșit la vot avizul negativ

G4Media oct. 19, 2021 0 comentarii
catalin drula ministerul transporturilor

Surpriza audierilor miniștrilor USR de marți, din comisiile de specialitate ale Parlamentului, a venit de la fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, propus de premierul desemnat Dacian Cioloș pentru același portofoliu.

Drulă a obținut singurul aviz favorabil din partea parlamentarilor PNL și PSD. Cum a fost posibil acest lucru? Dintr-o greșeală a președintelui PSD al comisiei parlamentare.

Acesta a supus votului acordarea avizului negativ pentru Cătălin Drulă în loc să ceară vot favorabil pentru învestitura ministrului. Astfel, voturile au fost contabilizate în raport cu avizul negativ și, deci, în favoarea ministrului demisionar al Transporturilor.

Cătălin Drulă a fost al șaselea ministru audiat. La votul privind avizul negativ, Drulă a primit: 8 voturi împotriva avizului negativ, 7 abțineri și 12 pentru avizul negativ. Astfel, Cătălin Drulă este singurul ministru la care nu s-a întocmit majoritate pentru aviz negativ și a fost aplaudat la finalul audierilor.

  • „Avizul este pozitiv dacă propunerea de aviz negativ a căzut la vot”, a explicat după audieri Cătălin Drulă.

Economedia.ro a publicat în exclusivitate documentul avizului favorabil pentru propunerea de la Transporturi. 

Cătălin Drulă a stârnit discuții în spațiul public încă de la începutul mandatului când a declarat că ”Un cartel se destructurează cu ranga”, făcând referire la evacuările cu scandal ale comercianților care ocupau ilegal spațiile de la metrouri.

Drulă a intrat în dizgrațiile lui Florin Cîțu după ce l-a numit pe premier ”zombi politic”, în urma demiterii lui Vlad Voiculescu.

Ministrul a fost poreclit ”Drulău” pe rețelele de socializare după apariția stenogramelor DNA în care era numit în discuția unor afaceriști ”câine” pentru că refuza să cadă la înțelegere cu aceștia.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.