Cursuri de educație digitală pentru 100 de IMM-uri, anunțate de Camera Franceză de Comerț din România

Redacția ian. 25, 2023 0 comentarii
digitalizare

100 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din sectoare economice precum turism, fabricație de produse manufacturiere, industrie alimentară sau comerț pot accesa, gratuit, un program de cursuri și consultanță despre care inițiatorii săi spun că ajută IMM-urile să-și crească afacerea prin digitalizare.

DigitON este un program cu fonduri europene, implementat între 18 octombrie 2022 și 31 decembrie 2023 de Asociația Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER), lider de consorțiu, în parteneriat cu firma Humanistic (programe de training) prin Poliac Development.

“În urma cursurilor, a sesiunilor de consultanță și mentorat, până la sfârșitul anului 2023, 400 de angajați cheie din IMM-uri vor dobândi cunoștințe de bază care contribuie la performanța afacerilor prin eficientizarea și digitalizarea proceselor de lucru și reducerea costurilor, eliminând cheltuielile inutile din procesul de lucru tradițional”, transmit organizatorii.

IMM-urile eligibile pentru DigitON se pot înscrie până la data de 20 februarie. 

Fiecare dintre cele 100 de IMM-uri eligibile pentru program pot înscrie de la 4 la 10 angajați din companie. “Aceștia vor învăța, utilizând tehnologia, să realizeze proiecte de digitalizare, să îmbunătățească și să eficientizeze procesele de lucru și să dezvolte o cultură organizațională bazată pe colaborare hibridă, pe optimizare și ameliorare a relației interne și externe”, spun organizatorii.

Acoperirea geografică a DigitON

Se pot înscrie în program doar IMM-uri care sunt înregistrate și își desfășoară activitățile în regiunile: Nord-Est – județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui; Centru – județele: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu; Nord-Vest – județele: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj; Vest – județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara. Timiș; Sud-Muntenia – județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman.

Proiectul DigitON este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3, Prioritatea de investiții 10.iii, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.281.178,60 RON, dintre care 3.582.806,17 RON valoare eligibilă nerambursabilă din FSE și 632.259,87 RON valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național.

 

 

Foto: USAMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *